ÖTV değişecek mi?  Sistem değişirse bu sistemden kimler yararlanabilecek? Bu sistemin değişmesi hangi değişikliklere yol açacak? Vatandaşlarımızın talepleri gerçek mi oluyor?  Bu değişimden kimler en çok etkilenecek? Açıklama yapılacak mı? Açıklamalar ne

Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar! Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar!
ÖTV değişecek mi?  Sistem değişirse bu sistemden kimler yararlanabilecek? Bu sistemin değişmesi hangi değişikliklere yol açacak? Vatandaşlarımızın talepleri gerçek mi oluyor?  Bu değişimden kimler en çok etkilenecek? Açıklama yapılacak mı? Açıklamalar ne zaman yapılacak? Değişen sistemden vatandaşlarımız nasıl etkilenecek? Vatandaşlarımız tarafından yapılan talepler karşılık bulacak mı? Vatandaşlarımız neden değişme talebinde bulunuyor gibi pek çok sorunun cevabını sizlerle haber kaynağımızda paylaştık.

Otomotivciler ÖTV talebinde bulunuyorlar. Özellikle korona virüs ile vatandaşlarımızın da talepleri iyice arttı. Vatandaşlarımızın yeni talepleri arasında ÖTV talebi de yer alıyor. Vatandaşlarımız korona virüsle birlikte gelen ekonomik olumsuzluklardan o kadar ok etkilendiler ki bununla birlikte vatandaşlarımızdan gelen talepler de artmaya başladı. ÖTV talebinde bulunan vatandaşlarımız yapılacak olan açıklamaları bekliyorlar. Peki, açıklamalar ne zaman gelecek? Diye vatandaşlarımız meraklı bekleyişlerini sürdürürken ve her yerden açıklama ile ilgili araştırma yaparken beklenen açıklama geldi. Merakla bekleyen vatandaşlarımız için haber kaynağımızda o açıklamalara yer verdik. İşte herkes tarafından çok merak edilen açıklamalar ve ayrıntıları…

yapılan AÇIKLAMA şu şekilde!


Bilaloğlu, Türkiye’deki otomotiv sektörünün hem yerli hem de ithalatçı firmalar açısından avro kuruna bağlı olduğunu aktararak, "İthalat yüzde 100 avro kuruna bağlı. Üretici de kısmen kurlara bağlı. Çünkü yerlilik oranları yüzde 30 ila 60 arasında değişiyor aşağı yukarı. Geri kalan kısmı ithal olduğundan orası da euro kuruna bağlı. Enerji de zaten dövize bağlı. Türkiye net enerji ithal eden bir ülke. Hal böyleyken, tabii ki fiyat baremlerinde hiçbir şekilde düzeltme olmadığından ama döviz kurlarında artış yukarı yönlü olduğundan, en düşük fiyat bareminde neredeyse ürün kalmıyor." diye konuştu.

Aynı zamanda yüksek ve düşük baremdeki araç sayılarına da değinerek bu konunun ne kadar büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Bilaloğlu, 2 yıl kadar önce en düşük fiyat bareminde yaklaşık 25 model varken, düzeltme öncesi bu model sayısının ikiye düştüğünü anlatan Bilaloğlu, "ÖTV veya bir ülkenin vergi sisteminin sadece bir sektöre göre yapılması mümkün değil. Ülkenin tabii ki bir bütçe dengesi, bir genel politikası oluyor. Bunları da devlet büyüklerimiz ve bakanlarımız sorumlu bir şekilde, geçmişte yaptığı gibi şimdi ve gelecekte yapacaktır." Şeklinde konuştu.

"ÇAĞDAŞ BİR VERGİ SİSTEMİNE GEÇME VAKTİ GELDİ"  açıklaması yapıldı!


Önemli bir noktaya da değinen Bilaloğlu, gelişmeleri bekleyen vatandaşlarımıza şu sözlerle aktardı.

"Bizim ÖTV’yle ilgili otomotiv sektörü olarak daha somut önerilerimiz var. Birincisi, bu ÖTV sisteminin omurgası, çatısı yani yapısı yaklaşık 30-35 yıldır değişmedi ama sektör çok değişti. Gerek araçların motorları gerekse motor teknolojileri değişti. Artık hibrit, gazlı, elektrikli otomobiller var. Bunların hepsini göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye’nin daha çağdaş bir vergi sistemine geçme vakti geldi de geçti bile. Daha önce bu öneriyi de defalarca yaptık; bir çalıştayla farklı dernek ve bakanlıkların bu ÖTV sistemini artık temelinden, geleceğe ve gelecek modellere ve teknolojilere hitaben bir ÖTV sistemini değiştirmenin zamanı geldi."

ÖTV artışları öncesinde bir uyum süresinin tanınmasını istediklerini de dile getiren Bilaloğlu, "Artışlar hazırlıksız, yani bugünden yarına açıklandığında çok ciddi iki problem yaşanıyor. Birincisi vatandaş problem yaşıyor. Yatıyorsunuz, sabah kalktığınızda ÖTV artışı olduğunda, aldığınız aracın fiyatı değişmiş oluyor ve bunu ödemek zorunda kalıyorsunuz. Belli bir süre, bir adaptasyon süresi verilse, vatandaş ve müşteri arabayı alıp almama kararını gözden geçirebilir veya çare arayabilir. Hazırlıklı olabilir. Aynı şey sektör için de geçerli." dedi.