Hergün farklı kurum ve özel sektör şirketleri tarafından iş ilanları yayınlanmaya devam eden Türkiye İş Kurumu İŞKUR'da iş ilanlarına nasıl ulaşılır, iş ilanlarına nasıl iş başvurusu yapılır gibi soruların cevabı haberimizde verilmiştir.   Türkiye iş kur

Hergün farklı kurum ve özel sektör şirketleri tarafından iş ilanları yayınlanmaya devam eden Türkiye İş Kurumu İŞKUR'da iş ilanlarına nasıl ulaşılır, iş ilanlarına nasıl iş başvurusu yapılır gibi soruların cevabı haberimizde verilmiştir. 



Türkiye iş kurumu İŞKUR resmi adresinde yayınladığı verilere göre 2019 yılında işe yerleştirme sayısının 1 milyonu aştığı bildirildi. Sizlerde İŞKUR'da yayınlanan güncel iş ilanlarını incelemek ve iş başvurusu yapmak için haberimizden gerekli bilgileri alabilirsiniz.

KPSS Şartı Var: Bakanlıktan 1071 Sözleşmeli Personel Alımı! KPSS Şartı Var: Bakanlıktan 1071 Sözleşmeli Personel Alımı!


İŞKUR'da 40 BİNDEN FAZLA İŞÇİ ALIMI İLANI YAYINLANDI!



Her geçen gün farklı kurum ve şirketler işkur iş ilanları yayınlıyor. İŞKUR'un resmi adresini incelediğimizde 50 binden fazla güncel iş ilanı gözükmekte olup, bu sayı hergün değişmektedir. 



İŞKUR İŞ İLANLARINA NASIL İŞ BAŞVURUSU YAPILIR?



Türkiye iş kurumu ( İŞKUR ) adayların başvurularını alırken online olarak veya ilan detaylarında belirtildiği şekilde yani İŞKUR il müdürlükleri üzerindne kabul etmektedir. İŞKUR'a en kolay iş başvurusu yolu ise resmi İŞKUR adresine giderek onlien olarak iş başvurusu yapmak olacaktır. Peki Türkiye iş kurumu ( İŞKUR )'a nasıl iş başvurusu yapılır? Öncelikle adayların Türkiye iş kurumu ( İŞKUR ) üzerinden " iş arayan girişi " butonuna basmanız ve karşınıza çıkan ekranda T.C numaranız ve şifreniz ile veya e-devlet butonunu kullanarak T.C numaranız ve e-devlet şifreniz ile İŞKUR'a giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Üye girişi işlemlerinin ardından https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresine giderek alım yapılan kadroları inceleyebilir ve daha sonrasında ilan detaylarına giriş yaptıktan sonra " başvur " butonunu kullanarak ilanlara iş başvurusunda bulunabilirsiniz.



Bir diğer İŞKUR iş ilanlarını bulma ve başvurma yöntemi ise https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx açık iş ilanları sayfasına giderek hiç bir şey yapmadan sadece " ara " butonuna basmanız yeterli olacaktır. 







İŞKUR iş ilanlarına nasıl ulaşılır?



Türkiye İş Kurumu üzerinden verilen ilanlara ulaşmak için açık meslek ilanları ve açık iş ilanları olarak iki farklı ilan listeleme sistemi bulunmaktadır. Açık meslek ilanları için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresine gitmeniz yeterli olacaktır. Bir diğeri ise açık iş ilanları kısmıdır bu kısma ise https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ulaşarak " ara " butonuna basarak güncel iş ilanlarını görüntüleyebilirsiniz.



Hangi kadrolarda alım yapılıyor?



Bir çok farklı kadroda işçi alımı yapılmaktadır. Bunlardan bazıları ise özel bekçi, beden işçisi, aşçı, aşçı yardımcısı, bahçıvan, asfalt işçisi, aşçıbaşı, bakım onarım mühendisi, bilgisayar teknisyeni, depo görevlisi, gemici, gıda mühendisi ve bir çok saymadığımız kadro için İŞKUR'dan alımlar yapılmaktadır.



Kamu ilanlarına nasıl ulaşılır?



Türkiye iş kurumu İŞKUR üzerinden yayınlanan kamu iş ilanlarına ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giderek " iş yeri türü " kısmını " kamu " olarak seçmeli ve " ara " butonuna basmanız yeterli olacaktır.





İlanların başvuru şartları nedir?



Kamu ve özel sektör tarafından yayınlanan ilanların başvuru şartları aynı olmadığı için adayların yapması gereken açık iş ilanı detaylarına girerek ilan detaylarında verilen başvuru şartlarını varsa özel şartları incelemelidir. İlanları veren kurum ve şirketler farklı olduğu için her birimin kendine özgü başvuru şartı olduğunu belirtmek isteriz.