Eski Türkiye'nin sabahtan girilen hastane kuyrukları küçümsenip, teknolojinin geldiği nokta sahiplenerek sayesinde oluşturulan online randevu sistemi bile yapılan yanlışları kamufle edemez hale geldi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu ve ilçesi Fatsa'daki vatandaşların devlet hastanelerinin kapısında muayene olabilmek için gece 03:00'da sıraya girdiklerini söyleyerek "Hastane kapılarında insanlar bu haldeyken, Erdoğan hala daha SSK hastanelerinde kuyruklar vardı diyorsa utanmalıdır" dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, şikayetler üzerine Ordu ve Fatsa Devlet hastanelerine gitti. Her iki hastanede de insanların muayene olmak için gece 03.00’de kuyruğa girdiğini öğrenen Adıgüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki gösterdi.

Adıgüzel ayrıca Fatsa Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olmadığı için hastaların başka hastanelere sevk edildiğini de anlattı.

Sabah 06.00’da Fatsa Devlet Hastanesi’ne giden Adıgüzel, insanların muayene olabilmek için sırada beklediğini görünce “Şu anda Türkiye’nin dört bir tarafında yüzlerce hastanenin kapısı bu şekilde. İşte Erdoğan’ın yönettiği Türkiye’nin 2022’de sağlıkta Türkiye’yi getirdiği nokta. Burası sadece bu günün değil her gün bu şekilde. Sağlık sorunu olan İnsanlar 03.00 – 04.00’den itibaren bu kapalı kapılar önünde beklemeye başlıyorlar.

Hastane kapıları bu haldeyken bu Sağlık Bakanı koltuğunda oturuyorsa utanmalıdır. Hastane kapılarında insanlar bu haldeyken Erdoğan hala daha SSK hastanelerinde kuyruklar vardı diyorsa utanmalıdır.” dedi.

ESKİDEN İLAÇ KUYRUKLARI VARDI ŞİMDİ İLAÇ YOK

Erdoğan’ın sık sık eskiden SSK hastaneleri ve eczanelerin önünde oluşan ilaç kuyruklarını anlattığını hatırlatan Adıgüzel şu iğneleyici cümlelerle yaşanılan durumu eleştirdi;

“Eczanelerde, 8-10 kişi geçmeyen kuyruklar vardı. SSK tarafından üretilen İlaçlardan almak için sırasını bekleyen insanlar idi. Bugün ilaç almak için kuyruk yok. Çünkü zaten ilaç yok. Birçok ilaca fiyat politikası nedeniyle erişilemiyor.

İlaç bulabilse kuyruk olmaya da razı insanlar. Bir Hekim olarak söylüyorum, eskiden birçok önemli ilaçta örneğin antibiyotikte en az 8-10 çeşit olurdu ve bunların en orijinallerini yazmaya çaba gösterirdik. Şimdi bir çok önemli ilaçta en fazla 1 veya 2 çeşit fason üretim ilacı içmek zorunda kalıyor insanlar” dedi.

Muayene olabilmek için geceden sıraya giriyorlar

SSK Emeklilerine Müjde: Bayram İkramiyeleri Belli Oldu, Ödemeler Yolda! SSK Emeklilerine Müjde: Bayram İkramiyeleri Belli Oldu, Ödemeler Yolda!