A Milli Takım, 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası öncesi G Grubu Elemeleri'ndeki ilk 3 maçını oynadı. Elemelere tahmin edilenden çok daha iyi başlayan ay-yıldızlılar peş peşe grubun güçlü ekipleri Hollanda ve Norveç'e diz çöktürdü.

Burak Yılmaz Türkiye'ye mi Dönüyor? Süper Lig'den O Takımda Oynayabilir! Burak Yılmaz Türkiye'ye mi Dönüyor? Süper Lig'den O Takımda Oynayabilir!
A Milli Takım, 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası öncesi G Grubu Elemeleri'ndeki ilk 3 maçını oynadı. Elemelere tahmin edilenden çok daha iyi başlayan ay-yıldızlılar peş peşe grubun güçlü ekipleri Hollanda ve Norveç'e diz çöktürdü. Gruptaki üçüncü maçında Letonya karşısında rahat bir galibiyet elde elden Milli Takım, iki farklı öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve maç 3-3'lük eşitlikle sona erdi. Gruptaki üçüncü maçların ardından Türkiye, topladığı 7 puanla liderliğe yükseldi. Grubun diğer ekipleri Hollanda, Norveç ve Karadağ da kazandıkları maçlarla 6 puan toplayarak, Türkiye'nin gerisinde sıralandı.


"3 maçta 7 puan iyi ama..."


Milli Takım'ın Hollanda'yı 4-2 yendiği maçta hat-trick yapan ve Letonya karşısında 1 penaltı golü bulan milli futbolcu Burak Yılmaz, eleme maçlarına ilişkin konuştu. Hollanda maçı öncesi birinin kendilerine 3 maçta 7 puan alacaklarını söylese sevinçten havalara uçacaklarını aktaran Lille'in golcüsü Burak, buna rağmen gelinen noktada morallerinin bozulduğunu söyledi. Hollanda ve Norveç gibi takımlara diz çöktürdükten sonra öne geçmelerine rağmen Letonya'yı yenemediklerini belirten yıldız futbolcu, "İnanın kursağımızda kaldı" yorumunu yaptı.


"Letonya maçı için herkesten özür dileriz"


Letonya maçında aldıkları skordan dolayı tüm Türkiye'den özür dilediklerini söyleyen Burak, hedeflerinde 9 puan olduğunu ancak bu puan durumunun da kötünün iyisi olduğunu vurguladı. Haziran ayında oynayacakları Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin de şansı olduğunu kaydeden yıldız golcü, bu turnuvanın takıma büyük bir özgüven aşıladığını söyledi. Uluslar Ligi'nin dışında bütün kulvarlarda başarılı sonuçlar aldıklarını aktaran Burak, Avrupa Şampiyonası'nda ilk amaçlarının gruptan çıkmak olduğunu belirtti.


"Fransa'da şampiyonluk yarışı veriyoruz"


Öte yandan Fransa Ligi'nde de bir şampiyonluk mücadelesi verdiklerini hatırlatan Burak Yılmaz, cumartesi günü güçlü rakipleri PSG ile karşılaşacaklarını kaydetti. Bu maçın şampiyonluk açısından son derece kritik olduğuna vurgu yapan 35 yaşındaki golcü futbolcu, ligin sonuna henüz 9-10 hafta olduğunu ancak bu karşılaşmanın önemli bir viraj olduğunu dile getirdi. Röportajı hızlıca bitirmek isteyen Burak, "Yusuf üşümesin. O bize PSG maçında lazım!" dedi. Ligde 30 maç sonunda Lille ve PSG'nin 63 puanı bulunuyor.