Formula 1'de bu hafta sonu Bahreyn Grand Prix'inde başlayacak 2021 sezonu öncesi McLaren takımı önemli bir anlaşmaya imza attı. Ana pilotları Daniel Ricciardo ile Lando Norris olan ve geçen sezonu 202 puanla üçüncü sırada tamamlayan McLaren takımı, 13 ya

Formula 1'de bu hafta sonu Bahreyn Grand Prix'inde başlayacak 2021 sezonu öncesi McLaren takımı önemli bir anlaşmaya imza attı. Ana pilotları Daniel Ricciardo ile Lando Norris olan ve geçen sezonu 202 puanla üçüncü sırada tamamlayan McLaren takımı, 13 yaşındaki ABD'li sürücü Ugo Ugochukwu'yu kadrosuna kattı. ABD karting şampiyonu olan genç Ugochukwu ile uzun dönemli bir sözleşme imzalayan Mclaren, yetenekli sürücüyü yetiştirerek büyük başarılara imza attırmak istiyor.


Ugochukwu'nun karting kariyeri 6 yaşındayken başladı


Genç şoförün gelişimini bir süre takip ettiklerini aktaran McLaren CEO’su Zak Brown, anlaşma fırsatı doğduğu anda harekete geçerek sözleşmeyi imzaladıklarını söyledi. Zak Brown, genç sürücünün gelişmesine yardımcı olmak için tüm dikkatleriyle odaklandıklarını kaydetti.



13 yaşında McLaren gibi büyük bir takıma imza atabildiği için oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen Ugo Ugochukwu, kariyerinin henüz başlangıcında gelen bu anlaşma nedeniyle kendisini şanslı saydığını belirtti. 2013 yılında henüz 6 yaşındayken karting kariyerine başlayan Ugochukwu, gerekli gelişimi gösterebilmek için çalışmalarını artıracağını vurguladı.

Geleceğin spor yıldızlarını yetiştirmek istiyorlar


Geçen sezon Formula 1'de Mercedes ve Red Bull Racing-Honda takımlarının gerisinde kalan McLaren'in geleceğin spor yıldızlarına yatırım yaparak bir altyapı hamlesine imza attığı söyleniyor. Son zamanlarda keşfe çıkan McLaren'in uzun araştırmalar sonucunda 13 yaşındaki Ugochukwu'yu keşfettiği belirtiliyor. Tecrübeli pilotlar olan Hamilton, Norris, Magnussen ve Vandoorne gibi isimleri yetiştiren Mclaren'in yeni motor sporu yıldızı çıkarmak için kolları sıvadığı kaydedildi. McLaren takım patronu Andreas Seidl, Ugochukwu gibi genç yetenekleri keşfetmek için araştırmalarını sürdüreceklerini duyurdu.


Hamilton'ı da 13 yaşında keşfetmişlerdi


McLaren, Formula 1'de geçen sezonda İstanbul Grand Prix'inde 7'inci dünya şampiyonluğunu elde ederek, "en fazla dünya şampiyonu olan pilot" unvanlı Michael Schumacher'i yakalayan İngiliz pilot Lewis Hamilton'ı da bulup yetiştiren takım olmuştu. Hamilton'ı da 13 yaşındayken keşfeden McLaren, Formula 1 tarihine geçen İngiliz pilotu yetiştirmişti. Formula 1'de 2015 yılında Maurissia takımı için piste çıkan Alexander Rossi'den beri herhangi bir ABD'li pilot yer almadı.