Sarı kırmızılılara mutlu haber geldi! Su Ada yani Galatasaray Adası davası sonuçlandı! Adeta bir çıkmaza giren Galatasaray Adası davası son buldu. Yıllardır camia için büyük bir sorun olan Galatasaray Adası için tahliye kararını Galatasaray Spor Kulübü

Sarı kırmızılılara mutlu haber geldi! Su Ada yani Galatasaray Adası davası sonuçlandı!

Adeta bir çıkmaza giren Galatasaray Adası davası son buldu. Yıllardır camia için büyük bir sorun olan Galatasaray Adası için tahliye kararını Galatasaray Spor Kulübü duyurdu.

Galatasaray Spor Kulübü tarafından Galatasaray Adası işletmecisi aleyhine açılan tahliye davasında karar çıktı. Davada işletmecinin Galatasaray Adası'ndan tahliyesine karar verildiği açıkladı.

Dünyada ilk ve tek ada sahibi kulüp olan Galatasaray Spor Kulübü uzun süren davayı kazandı.

Galatasaray Spor Kulübü sosyal medya hesabından şu ifadelerle müjdeli haberi taraftarlara duyurdu;

"Kulübümüz tarafından Galatasaray Adası işletmecisi aleyhine Yönetimimizce 17.11.2020 tarihinde açılan tahliye davasının 18.03.2021 tarihinde görülen duruşmasında işletmecinin Galatasaray Adası'ndan tahliyesine karar verilmiştir. Camiamıza hayırlı olsun."

Duyuru sonrası sarı kırmızılılar sosyal medyada Galatasaray Adası etiketini TT yaptı ve müjdeli haberi kutladı. Kuruçeşme'de yer alan Galatasaray Adası, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından 1872 yılında Saray Baş Mimarı Serkis Kalfa'ya hediye edilmişti. İstanbul Boğaz’ındaki tek ada olma özelliğini taşır.

Hazine, 2003 yılında adanın kamulaştırılması için dava açtı ve Elpida Francopolos’un kendisine yapılan tebligattan haberi olmadığını ileri sürdüğü davada Ada, Maliye Hazinesi’ne verildi. Daha sonra ise, Galatasaray Spor Kulübü’ne tahsis edildi.