Trabzonspor'un başarılı kalecisi Uğurcan Çakır'ın son yıllardaki performansı nedeniyle Avrupa devleri sıraya girdi. Bordo mavili formayla harikalar yaratan 24 yaşındaki kaleci, Süper Lig'in en değerli oyuncusu (16 milyon euro) konumunda bulunuyor.

Trabzonspor'un başarılı kalecisi Uğurcan Çakır'ın son yıllardaki performansı nedeniyle Avrupa devleri sıraya girdi. Bordo mavili formayla harikalar yaratan 24 yaşındaki kaleci, Süper Lig'in en değerli oyuncusu (16 milyon euro) konumunda bulunuyor. Uğurcan'ı izleyen yabancı scout ekipleri, Türkiye-Hollanda maçından sonra genç kalecinin menajerini telefon yağmuruna tuttu. Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası G Grubu Eleme maçında Hollanda'yı 4-2 yendiği maçta Memphis Depay'ın penaltısı dahil kritik kurtarışlar yapan Uğurcan'ın sezon sonu büyük bir Avrupa kulübüne gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.


Hedef sağlam bir Türk duvarı oluşturmak!


Sevilla, Rennes ve Tottenham gibi kulüplerden gelen 16 milyon euroluk teklifleri geri çeviren Trabzonspor, Uğurcan'ı bırakmak için kapıyı 25 milyon eurodan açıyor. 24 yaşındaki genç eldiven Uğurcan'ın peşindeki kulüplerden birinin de İngiliz devi Liverpool olduğu öğrenildi. Schalke 04'ten milli oyuncumuz Ozan Kabak'ı kadrosuna katarak defans hattını güçlendiren İngiliz ekibi, Uğurcan'ı da alarak sağlam bir Türk duvarı oluşturmak istiyor.


Hem Ozan hem Uğurcan transfer edilecek!


İngiliz basınında çıkan haberlere göre Liverpool, Uğurcan Çakır ile ilgili ciddi teklifini sezon sonunda Trabzonspor'a sunacak. Uğurcan'ın bu akşam oynanacak Norveç-Türkiye maçındaki performansını da yakından izleyecek Liverpool scout ekibi, takım yönetimine ve teknik ekibine genç kaleciyle ilgili görüş bildirecek. Liverpool'un sezon sonunda hem kiralık olarak alınan stoper Ozan Kabak'ı hem de Uğurcan Çakır'ı kadrosuna katarak sağlam bir savunma gücü oluşturmayı hedeflediği aktarıldı.