2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda ilk maçında Hollanda'yı 4-2'lik skorla dize getiren A Milli Takımımız, gruptaki ilk maçında Cebelitarık'ı 3-0 yenen Norveç ile karşılaşacak. Grubun ikinci maçında Norveç karşısında galibiyet arayacak olan ay-yıldız

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda ilk maçında Hollanda'yı 4-2'lik skorla dize getiren A Milli Takımımız, gruptaki ilk maçında Cebelitarık'ı 3-0 yenen Norveç ile karşılaşacak. Grubun ikinci maçında Norveç karşısında galibiyet arayacak olan ay-yıldızlılar, maçın oynanacağı İspanya'nın Malaga şehrine uçtu. Malaga kentinde oynanacak maç öncesi son antrenmanını yapacak.



Maç öncesi teknik direktör Şenol Güneş ile ay-yıldızlıların önemli hücum silahı Hakan Çalhanoğlu basın toplantısı düzenleyecek. Milliler, Haaland ve Sörloth'lu Norveç'i mağlup ederek grupta Letonya maçı öncesi liderliği ele geçirmek istiyor. Peki Norveç-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Norveç-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?


Futbolseverler Norveç-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? sorularının cevabını merak ediyor. Pandemiden dolayı Norveç değil İspanya'nın Malaga kentinde gerçekleşecek maç La Rosaleda Stadı'nda oynanacak. Yarın akşam (27 Mart Cumartesi) saat 20.00'de Norveç-Türkiye maçı TRT 1'de ekranlara gelecek. Hollanda'yı İstanbul'da dize getiren Türkiye, önemli hücum silahlarına sahip Norveç karşısında galibiyet arayacak. Norveç'in kadrosunda Borussia Dortmund'da forma giyen Haaland ile geçen sezon Trabzonspor'da oynayan Sörloth gibi önemli gol ayakları bulunuyor.


2022 Dünya Kupası'na nasıl gidilir?


Eleme gruplarında rakiplerini geride bırakarak birinci olan 10 takım, 2022 yılı Kasım ayında Katar'da gerçekleştirilecek Dünya Kupası'na doğrudan katılacak. Gruplarda ikinci sırada yer alan 10 takım ile UEFA Uluslar Ligi'nde başarısız olan 2 takımın katılacağı play-off turunda yapılacak maçlar sonucunda başarı sağlayan 3 takım da Dünya Kupası'na katılacak. Tarihte iki kez olmak üzere 1954 ve 2002'de Dünya Kupası'na katılan Türkiye, üçüncü defa bu kupaya katılmaya çalışacak. Ay-yıldızlılar, gruptaki üçüncü maçında ise 30 Mart Salı günü saat 21.45'te sahasında Letonya ile karşılaşacak.