Premier Lig'de önceki sezonu 99 puanla lider tamamlayan ancak bu sezon aldığı başarısız sonuçlarla 30 maçta sadece 48 puan toplayan ve 7'inci sıraya kadar gerileyen Liverpool, Şampiyonlar Ligi umuduna tutundu. Şampiyonlar Ligi'nde iki sezon önce şampiyon

Premier Lig'de önceki sezonu 99 puanla lider tamamlayan ancak bu sezon aldığı başarısız sonuçlarla 30 maçta sadece 48 puan toplayan ve 7'inci sıraya kadar gerileyen Liverpool, Şampiyonlar Ligi umuduna tutundu. Şampiyonlar Ligi'nde iki sezon önce şampiyon olan İngiliz ekibi, çeyrek final mücadelesinde İspanyol devi Real Madrid ile kozlarını paylaşacak. La Liga'da Atletico Madrid ve Barcelona'nın ardında üçüncü sırada yer alan Real Madrid ise güçlü rakibini saf dışı bırakarak yarı finale adını yazdırmak istiyor. Liverpool'un şampiyonluğundan önce Cristiano Ronaldo'lu kadrosuyla 3 defa üst üste Şampiyonlar Ligi'nin kazanan Real Madrid, kırılması zor bir rekora imza atmıştı.


Real Madrid- Liverpool maçı saat kaçta, hangi kanalda?


Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam 22.00'de başlayacak Real Madrid- Liverpool maçı Real Madrid'in ünlü stadı Santiago Barnabeu'da oynanacak. BeIN SPORTS 2'den canlı olarak ekranlara gelecek maçta Real Madrid gol yemeden kazanmak istiyor. Liverpool'un hedefi ise güçlü rakibine goller atarak rövanş öncesi avantajı ele geçirmek. İspanyol ekibinde defansın güvenilen ismi Sergio Ramos, sakatlığı nedeniyle bu maçta görev alamayacak.



 

Başkent ekibinde sakatlığı atlatan Eden Hazard'a da bu maçta görev verilmeyeceği kaydedildi. Liverpool'da ise Virgil Van Dijk'ın yoluğunda defansta genç Türk futbolcu Ozan Kabak sahaya çıkacak. Liverpool'da sakatlıkları devam eden Henderson ile Origi'nin de sahaya çıkamayacağı ifade edildi.



Premier Lig'de şampiyonluk hedefinden kopan Liverpool'un gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılması için ilk 4'e girmesi gerekiyor. Devler Ligi bileti almak için ligde Everton, Chelsea, Tottenham ve West Ham United gibi takımlarla mücadele eden Liverpool, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin kazanarak gelecek sezon turnuvaya direkt katılım hakkı elde etmek istiyor. Real Madrid ise 3 defa peş peşe Şampiyonlar Ligi kazandığı Zinedine Zidane'ın yeniden takımın başına dönmesiyle gözünü kupaya dikti.

İlk 11'ler



  • Real Madrid: Courtois, Vazguez, Varane, Nacho, Mendy, Modric, Casemiro, Kroos, Asensio, Vinicius Jr., Benzema

  • Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Philips, Ozan, Robertson, Thiago, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Mane, Jota