2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın Letonya il 3-3 berabere kaldığı maç öncesinde 8 futbolcunun koronavirüs nedeniyle kadrodan çıkarıldığı açıklanmıştı. Güçlü Hollanda'yı 4-2 ve Norveç'i de 3-0 yenen ay-yıldızlılar, galibiyet beklediği Leton

Galatasaray Victor Nelsson Transferi ile Kasasını Dolduracak! İtalya'dan Teklif Geldi! Galatasaray Victor Nelsson Transferi ile Kasasını Dolduracak! İtalya'dan Teklif Geldi!
2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın Letonya il 3-3 berabere kaldığı maç öncesinde 8 futbolcunun koronavirüs nedeniyle kadrodan çıkarıldığı açıklanmıştı. Güçlü Hollanda'yı 4-2 ve Norveç'i de 3-0 yenen ay-yıldızlılar, galibiyet beklediği Letonya maçında hiç beklemediği bir sonuç almıştı. Bu beraberliğin nedeninin, takımın kısa zamanda üç maç yapmasından dolayı yorulması ve koronavirüslü oyuncuların fazlalığıyla ilgili olabileceği kaydedilmişti. Takımdaki koronavirüslü oyuncuların fazlalığıyla ilgili konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.


"Uçuş yorgunluğu değil, belki de koronavirüslüydüler"


Zoom platformunu kullanarak gazetecilere demeç veren tecrübeli teknik adam, Letonya beraberliğinin herkesi mutsuz ettiğini söyledi. Her şeye rağmen elemelerde ilk üç maçta alınan 7 puanın gayet iyi olduğunun altını çizen Güneş, Letonya maçında hem psikolojik hem de fiziksel olarak takımın düştüğünü belirtti. Hollanda'yı yendikten sonra Norveç maçı için İspanya'ya uçtuklarını aktaran Güneş, bu maçtan hemen sonra dönüp Letonya karşısına çıktıklarını söyledi. Bazı futbolcuların bu yolculuk nedeniyle jet lag (uçuş yorgunluğu) yaşadıklarını kendisine söylediğini belirten Güneş, belki de bu oyuncuların uçuş yüzünden değil koronavirüs yüzünden maçta yorgun düşmüş olabileceğini kaydetti. Kendilerini halsiz hisseden futbolculara "Neden daha önce söylemediniz?" diye sorduğunu söyleyen Güneş, "Hocam biz uçuş yüzünden zannettik" cevabını aldığını belirtti.


"Cenk Tosun'u oynatacaktım ama..."


Kadroya çağırdıkları oyuncuların UEFA testlerinde sonucun negatif çıktığını belirten tecrübeli teknik adam, Hollanda maçından sonra birçok oyuncunun pozitife döndüğünü dile getirdi. Maça çıkan bazı futbolcuların koronavirüslü halde oynamış olabileceğine değinen Güneş, bunu bilemeyeceklerini kaydetti. Bazı şüphelerin oluşması üzerine İspanya'da kan testi yaptırdıklarını bildiren deneyimli çalıştırıcı, ilk olarak Zeki Çelik, İrfan Can ve Nazım'ın daha sonra ise Taylan Antalyalı ile Emre Kılınç'ın testlerinin pozitif çıktığını söyledi. Letonya maçında Cenk Tosun'u oynatmayı düşündüğünü ancak karşılaşmadan iki saat önce yapılan testinin pozitif çıktığını belirten Güneş, Cenk'in korunmayan arkadaşlarına kızdığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.


"Futbolculara maalesef aşı yaptıramıyoruz"


Sadece Ozan Kabak'ın farklı bir rahatsızlığı nedeniyle İngiltere'de aşılandığını kaydeden Güneş, yaş nedeniyle futbolculara aşı yaptıramadıklarını söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, futbolculara aşı önceliği için uğraştıklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını bildirdi. Öte yandan geçen sezon ligden düşürmenin durdurulmasının ve bu yıl ligin 21 takımla oynanmasının yanlış kararlar olduğunun altını çizen Güneş, planlamanın hatalı yapıldığını kaydetti. Takımların oldukça fazla maç yapacağını vurgulayan Güneş, Türkiye Kupası maçlarının da ne zaman oynanacağına ilişkin sorunların doğduğunu söyledi.