A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'ndaki ikinci maçında Norveç ile kozlarını paylaşacak. Grupta ilk maçında Hollanda'yı 4-2 yenen Türkiye ile Cebelitarık'ı 3-0 yenen Norveç üç puan için sahaya çıkacak.

A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'ndaki ikinci maçında Norveç ile kozlarını paylaşacak. Grupta ilk maçında Hollanda'yı 4-2 yenen Türkiye ile Cebelitarık'ı 3-0 yenen Norveç üç puan için sahaya çıkacak. Pandemi nedeniyle İspanya'nın Malaga kentine alınan karşılaşma La Rosaleda Stadı'nda oynanacak. Bu akşam saat 20.00'de başlayacak maç TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.


"Norveç, hem oyun hem de oyuncular bazında güçlendi"


Kritik karşılaşma öncesi ay-yıldızlıların teknik direktörü Şenol Güneş basın toplantısı yaptı. İstanbul ile Malaga'daki hava şartlarının taban tabana zıt olduğunu kaydeden Güneş, Hollanda maçını yaparken kar yağdığını ancak burada havanın günlük güneşlik olduğunu belirtti. Son zamanlarda Norveç'in hem oyun hem de oyuncu kalitesi olarak geliştiğini aktaran Güneş, takım oyunu ve fiziksel güç bakımından Norveç'in hakkını teslim etmek gerektiğini söyledi. Bu maçın en az Hollanda karşılaşması kadar önemli olduğuna değinen tecrübeli teknik adam, alınacak galibiyetin rakiplere karşı büyük avantaj sağlayacağını ifade etti.


"Maçın oynandığı yer hiç adil değil"


Norveç karşılaşmasında bazı oyunculara şans veremeyeceğini kaydeden Güneş, Nazım Sangare ile İrfan Can Kahveci'nin sakatlıkları yüzünden kampın ilk günü çalışmalara katılamadıklarını söyledi. Merih Demiral ve Zeki Çelik'in de bu maçta görev yapamayacağını söyleyen tecrübeli teknik adam, ellerindeki oyuncu grubuyla Norveç karşısında gereken her şeyi yapacaklarını ve galibiyeti hedeflediklerini aktardı.



Norveç'in Cebelitarık maçını oynadığı statla Türkiye karşısına çıkacağı maçın stadının yakın olmasını eleştiren Güneş, "Onlar yarım saat mesafe öteden geldiler, biz ise uzun bir yolculuk yapmak zorunda kaldık" dedi. "O zaman biz de kendi sahamızdaki maçları Kazakistan'a alalım" diyen tecrübeli teknik adam, bütün uygulamalarda Türkiye Milli Takımı'nın sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti.

"Kalecilerimiz dünya standardında"


Futbol dünyasının en üst düzey organizasyonu olan Dünya Kupası'nda mücadele ettiklerini hatırlatan Güneş, milli takım düzeyinde oynanacak en iyi turnuvada yer aldıklarını kaydetti. Bu turnuvada futbolcuların da kendilerini gösterme şansı bulduğunu söyleyen Güneş, Dünya Kupası'na kesinlikle gitmek istediklerini dile getirdi. Uğurcan Çakır, Mert Günok, Altay Bayındır ve Gökhan Akkan gibi dört yetenekli kaleciyi kampa çağırdıklarını kaydeden Güneş, bu kaleciler gibi daha birçok yetenekli Türk kalecinin bulunduğunu söyledi. Kaleci bakımından oldukça şanslı olduklarını ifade eden Güneş, kendilerine güvenen ve dünya çapında yetenekli kalecileri bünyelerinde barındırdıklarını kaydetti.