Koronavirüs salgınının dünya çapında bir pandemiye dönüşmesi üzerine futbol maçları seyircisiz oynanmaya başlanmıştı. Kademeli normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte futbolda seyircili maçların ne zaman oynanmaya başlanacağı merak konusu oldu.

Koronavirüs salgınının dünya çapında bir pandemiye dönüşmesi üzerine futbol maçları seyircisiz oynanmaya başlanmıştı. Kademeli normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte futbolda seyircili maçların ne zaman oynanmaya başlanacağı merak konusu oldu. Önceki haftalarda konuya ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, maçların bir süre daha seyircisiz oynanacağını söyledi. Maçlara yüzde 30 oranında seyirci alma ve HES kodu kullanma gibi bazı uygulamalar üzerinde çalıştıklarını kaydeden Özdemir, 29 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynamak istediklerini belirtti.


Özdemir: "Letonya maçı için yüzde 15 seyirci kararı aldık"


Futbolda maçlar ne zaman seyircili oynanacak? sorusuna ilişkin yeni bir açıklamada bulunan TFF Başkanı Özdemir, milli maçlar için taraftarlara müjde verdi. Yarın Letonya ile oynanacak milli maçta stadın kapasitesinin yüzde 15'i oranında seyirci almaya karar verdiklerini kaydeden Özdemir, böylece seyircili maçlar için bir hazırlık dönemine gireceklerini söyledi. Stadyumun kapasitesinin 76 bin 761 olduğunu hatırlatan Özdemir, Letonya ile oynanacak milli maça 11 bin 500 seyircinin alınacağı aktarıldı. Konuya ilişkin Beyaz TV'ye demeç veren Özdemir, seyircili maç kararının sadece milli maç için alındığını belirtti. Bu karşılaşmada söz konusu uygulamayı başarılı şekilde atlatmaları halinde 29 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin de seyircili olabileceğini söyleyen Özdemir, bu maçlarla ilgili kararın gelecek aylarda alınacağını kaydetti.


G Grubu'nda üçüncü maçlar oynanacak!


Katar'da oynanacak 2022 Dünya Kupası öncesi oynanan maçlarda G Grubu Elemeleri'nde millilerimizin üçüncü rakibi Letonya oldu. İlk maçta Hollanda'yı 4-2, ikinci maçta Norveç'i 3-0 yenen Türkiye, üçüncü maçında da galip gelerek grupta üçte üç yapmak istiyor. Yarın (30 Mart Salı) saat 21.45'te başlayacak maç, TRT 1'den naklen yayınlanacak. Grupta iki maçını da kazanan Türkiye averajla lider konumda bulunuyor. Karadağ2ın da gruptaki iki maçını kazandığı görülüyor. Hollanda ve Norveç 3 puan topladı, Letonya ve Cebelitarık ise henüz puanla tanışamadı. Grupta üçüncü maçlarda; Türkiye-Letonya, Cebelitarık-Hollanda ve Karadağ-Norveç maçları oynanacak.