A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Hollanda ile Norveç karşısındaki başarılı performansıyla göz dolduran Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, Avrupa devlerini peşine taktı. Ay-yıldızlıların Hollanda'yı 4-2 yendiği maçta 90+4'te Memph

A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Hollanda ile Norveç karşısındaki başarılı performansıyla göz dolduran Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, Avrupa devlerini peşine taktı. Ay-yıldızlıların Hollanda'yı 4-2 yendiği maçta 90+4'te Memphis Depay'ın penaltısını kurtaran Uğurcan'ın performansından çok etkilenen birçok dev kulüp genç file bekçisinin menajerini telefon yağmuruna tuttu. 16 milyonluk değeriyle Süper Lig'in en değerli oyuncusu konumunda bulunan Uğurcan Çakır'a Tottenham, Rennes ve Sevilla gibi kulüplerden gelen teklifi Trabzonspor geri çevirdi.


Trabzonspor, Uğurcan'ın satış fiyatını artırdı


A Milli Takımımızın Norveç ile yaptığı maçta Norveç'in golcüsü Erling Haaland'ı izleyen Liverpool scout ekipleri, Uğurcan Çakır'ı da transfer listesine ekledi. 24 yaşındaki genç kaleciyi 16 milyon euroya elden bırakmak istemeyen Trabzonspor, "25 milyon euroyu ver, Uğurcan'ı al" teklifinde de değişikliğe gitti. Milli maçlardaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Uğurcan'ın satış bedelini 30 milyon euroya çıkartan bordo mavili yönetim, futbolcunun başka bir takıma transferi halinde de satıştan yüzde 20'lik pay almak istiyor.


Premier Lig devleri Uğurcan için yarışıyor


Uğurcan'ın peşine Premier Lig'den sadece Liverpool'un değil, Chelsea ve Tottenham'ın takılmasıyla birlikte transfer yarışı da kızıştı. Bu dev takımlar arasındaki rekabetten faydalanmak isteyen Trabzonspor, Uğurcan'ı iyi bir fiyata satarak büyük bir kâr elde etmeyi planlıyor. Henüz 24 yaşındaki Uğurcan'ı kadrosuna katarak uzun yıllar boyunca kaleci problemi yaşamak istemeyen kulüpler ise fiyatı kırmaya çalışıyor. Bu sezon Trabzonspor formasıyla 29 maça çıkan Uğurcan Çakır, 10 maçta kalesini gole kapattı. 29 maçta 30 gol yiyen Uğurcan Çakır'ın da kariyerini sürdürmek istediği ligin Premier Lig olduğu biliniyor.