7 Haziran 2015 seçimlerinden önce AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği haberi birçok gazetede ve haber kanallarında yer almıştı.

İftiraya uğrayan CHP'li Umut Oran ve Mehmet Akif Hamzaçebi 7 yıl sonra mahkemenin "yazışmaların sahte olduğunu onaylaması ve açıklaması" ile haklı bulundu.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, yandaş medya arasında bulunan Güneş ve Star gazeteleri 7 Haziran 2015'teki seçimlerden önce CHP'yi hedef alarak yalan haber üretmişler, hazırladıkları haberde ise Emre Uslu ve 'Fuat Avni' adlı FETÖ'cü hesap ile Umut Oran ve Akif Hamzaçebi arasında Twitter'ın dahili mesaj (DM) bölümde yapıldığı ileri sürülen yazışmalar yayınlamışlardı.

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?

Yazışmalara göre CHP ile FETÖ arasında işbirliği kurulmuş ve Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenlenecekti. Devlet dinleniyordu ki Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Akşam'ın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Mustafa Dolu'ya iftira ve hakaretten dava açıldı.

s-8d16d94c25de85d0a7ab4812ab5a577983179e44

Ancak yargılama 11 Ocak 2020'de bitmiş ve beraate hükmedilmişti. Mahkeme sahte yazışmalara rağmen 'iftira suçu oluşmadı' dedmişti.

Tartışılan kararda, haberlerin ülke gündemine ilişkin olduğu, içeriklerde rahatsız edici ifadeler bulunsa bile hakaret oluşturacak nitelikte olmadığı ileri sürülmüş, Twitter yazışmalarının sahteliğinin sanık tarafından bilindiğinin sabit olmadığı için ise iftira suçunun oluşmadığı iddia edilmişti.

Oran ve Hamzaçebi, bu karara itiraz ettiler ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi 27 Mayıs'ta itirazları haklı bularak, kararı bozdu.

Sümeyye Erdoğan'a suikast' davasında karar - Günlük Bakış- Muhalif, Yorum, Haber, Makale sitesiGünlük Bakış- Muhalif, Yorum, Haber, Makale sitesi

Haberlerin gerçek dışı olduğu ve görselin üretildiği yönünde iddialar bulunduğu ifade edien kararda şöyle denildi:

"Haberde verildiği üzere istihbarat birimlerince mesajların ele geçip geçmediği, gerçekte var olup olmadığının tespitiyle terör örgütü ile işbirliği yapmak, seçimlere hile karıştırmak, bir kişinin öldürülmesini planlamak gibi suç isnadı yanında kişilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte isnat içermesi nedeniyle iftira ve hakaret suçlarının oluşup oluşmadığını değerlendirilmesi gerekirken, eksik incelemeyle hüküm kurulması..."

Akşam Gazetesi