Yapımını Gold Film'in üstlendiği Masumiyet, 19 yaşındaki Ela'nın kendisinden yaşa büyük ve varlıklı İlker Ilgaz'a aşık olmasıyla değişen hatta mahvolan hayatını anlatan dizide Ela'nın davasında yaşanan gelişmelerin ardından kafalarda birçok soru işareti o

Yapımını Gold Film'in üstlendiği Masumiyet, 19 yaşındaki Ela'nın kendisinden yaşa büyük ve varlıklı İlker Ilgaz'a aşık olmasıyla değişen hatta mahvolan hayatını anlatan dizide Ela'nın davasında yaşanan gelişmelerin ardından kafalarda birçok soru işareti oluştu. Diziyi izleyenler Masumiyet Ela'ya kim zarar verdi? araştırırken; Ela ve İlker'in hala iletişimde olması ve İrem'in belki İlker için hiçbir şey ifade etmemesi akıllara Ela ile İlker evlenecek mi? sorusunu getirdi. Hadi birlikte bakalım...

İlk olarak 19. yaş gününde kemikleri kırılana kadar dövülen Ela, yol kenarında polisler tarafından bulundu. Ardından dizide flasback ve flasforwardlarla Ela’nın davası görülmeye başladı. Bir hayli çetrefilli geçen davada Ilgaz ailesi İlker’i korumak için canla başla savaşırken; özellikle Bahar, kocası ve kızına rağmen Ela için olağanüstü bir şekilde çabalıyor.

Ancak Masumiyet dizisinde geçtiğimiz hafta ortaya çıkan gizli kamera kaydı tüm akışı değiştirdi. Bir mekanda Ela’yı İlker’le birlikte gören ve alkolün etkisiyle de kıskançlık krizine giren İrem, para ile adam tutarak Ela’yı dövdürüp suçu İlker’e atmayı planladı. Bu plan da kameralara yansıdı. Tabi bunu davada gelini bile olsa oğlunu kurtarmak için kullanan Hale, şiddet algısını İrem’e çevirdi. Tabi birden davanın seyri değişti. Peki gerçekten Ela Yüksel’e şiddet uygulayan ve arabadan atan adam İrem’in tuttuğu kişi miydi?


Masumiyet Ela’yı kim öldürmek istedi?


Masumiyet dizisinde son olarak Ela’nın başına gelenler İrem’in eseri gibi görünse de gerçek öyle olmadı. Çünkü İrem’in para verip tuttuğu adam tahminimizce kılını bile kıpırdatmadı. Aldığı parayla da ortadan kaybolmak için Bulgaristan’a gitti. Adamın yerini bulan Hale ise olayı İrem’e yıkabilmek için adamın rahat etmesini sağladı. Böyle olunca da adam ortaya çıkmadı.

İrem’in suçlu gibi görünmesinin ardından ortaya çıkan deliller ve Ela’nın söylediği yalan sayesinde İlker tutuksuz yargılandı. Masumiyet 5. bölüm fragmanlarından anladığımız kadarıyla oğlunu kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır Hale, İlker Ilgaz’ı yurt dışına kaçması için elinden geleni yapacak. Ancak Ela’nın da gerçekleri hatırlamasıyla İlker bunu başaramayacak ya da kısa bir sürede yakalanacaktır. Peki Masumiyet dizisinde Ela’yı, İlker mi dövdü?


Masumiyet suçlu kim?


Bu konuyla ilgili dizide büyük bir gizem var. Ancak tahminlerimize göre Ela’ya şiddet uygulayan ve onu ölüme terk eden kişi İlker’in ta kendisi. Tabi bunun tam tersi de olabilir. Bu vahim olayı başka biri yapmış ve suçu İlker’e atmış da olabilir. Masumiyet dizisinde Ela’nın başına gerçekten ne geldiğini ancak dava bittiğinde ya da Ela gerçekleri anlatmaya başlandığında öğrenebileceğiz. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi bu yakın süreçte gerçeklesek bir durum değil.

Senaryosunu Sırma Yanık’ın kaleme aldığı Masumiyet dizisinin izleyicilerinin merak ettiği bir diğer soru ise Masumiyet Ela ve İlker evlenecek mi? oldu.


Masumiyet dizisinde Ela ile İlker evlenecek mi?


Masumiyet 5. bölümde İlker’in firar etmeye çalışması Ela ve İlker arasında işlerin karışmasına sebep olacak. İlker, Ela’ya yaşadıklarının sorumlusu olmadığını söylerken; Ela Yüksel, İlker’in kendisine zarar verdiğini bile bile ona inanmak için adeta kendini zorlayacak.
Ela’nın duygularından faydalanan ve İrem ile mutlu olmayacağını bilen İlker ise yurt dışına da kaçmayı başaramayacak. İlker tüm bu yaşananlardan kurtulmanın yolunu ise Ela ile evlenerek bulacak.

Tahminlerimize göre yakın bir süreçte İlker ve Ela evlencek. Yaşadıklarına rağmen kocasına kin gütmeyen ve yeni hayatı için susmayı tercih eden Ela Yüksel davadan vazgeçecek. Tabi bu süreçte annesi Bahar ve İrem’in babası Harun’un gerçekler için vereceği savaş başlayacak. Tüm bunların farkında olan Hale ise Ela’yı oğlu İlker’e yakıştırmasa da bu evliliği kabul edecek. Ancak bu durumu bozmak için alttan alta elinden geleni yapacak.