TRT 1’de salı akşamları saat 20. 00’den itibaren yayınlanan Masumlar Apartmanı, ilk bölümünden itibaren liderliği kimseye kaptırmıyor.

Batu Alıcı Ne Kadar Kazandı? 1 Milyon TL Soruya Cevap Verdi Mi? Batu Alıcı Ne Kadar Kazandı? 1 Milyon TL Soruya Cevap Verdi Mi?
TRT 1’de salı akşamları saat 20.00’den itibaren yayınlanan Masumlar Apartmanı, ilk bölümünden itibaren liderliği kimseye kaptırmıyor. Öyle ki bu sezon ki diziler içerisinde en fazla reytingi alan dizi olmayı başaracak derecede bir izlenirliğe ulaştılar. Gösterime girdiği 15 Eylül 2020 tarihinden bu yana Masumlar Apartmanı, sadece bir defa tek grupta liderliği kaptırdı. O da 16 Şubat 2021 günü sadece TOTAL grubunda, az bir farkla Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın arkasından elde edilen ikinciliktir.

Bunun haricinde dizi, TOTAL, AB ve ABC grubunun her üçünde de zirveyi kimseye kaptırmıyor. Dizi, 15 Eylül’den bu yana sadece TV reytinglerinde değil, sosyal medya reytinglerinde de göz önünde. Bu başarıda son dönemlerde popüler olan psikolojik hikâyelerin halkta karşılık bulması etkili. Senaryoya aktarılan bu yapımın gerçek hayattan esintiler de taşıması bir başka önemli etkendir.

Dizi, Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi adlı eserinden uyarlanmıştır. Budayıcıoğlu’nun son dönemlerde popüler olan tek eseri bu değil elbette. Onun eserleri son senelerde İstanbullu Gelin, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir ve Camdaki Kız adlarıyla dizilere uyarlandı.

Masumlar Apartmanı Dizisi Konusu

Dizinin ana teması, ruhsal sorunları olan bir ailenin, gerçek yaşamdan esinlenerek sunulan hayat hikâyesidir. Geçmişte yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları günümüze taşıyan bu sorunlu aile fertleri, takıntılarıyla hem kendilerinin hem de çevresindekilerin hayatlarını buhrana çevirmektedir.

Bunu işlerken flaş bek (geçmişi anlatan sahneler) çekimleriyle alt yapısındaki sebepler de izleyiciye aktarılıyor. Yani bir anlamda ebeveynlere de bugünkü olumsuz hareketlerinin ilerinin büyükleri olan çocuklarına pek de olumlu olmayan yatırımlar olduğu mesajı veriliyor.

Evin temizlik takıntısı olan büyük kızı Safiye’nin (Ezgi Mola) bu tavrı, hem aile üyelerine hem de etraftakilere hayatı zindan eder. Öyle ki temizlikle aşırı uğraşmaktan evin gündelik eylemlerini dahi yapamaz hale gelinir. Özellikle Safiye’nin hikâyesinin alt yapısında annesinin baskıcı tutumu flaş beklerle sık sık sunuluyor.

Ayrıca yine Safiye’nin geçmişteki sevgilisi Naci ile olan takıntılı aşkları da dizinin bir başka önemli konularındandır. Başka biriyle evlenen ve bir kız çocuğu babası olan Naci, yıllar sonra dönerek Masumlar Apartmanı’nın karşısındaki otele yerleşir.

Fakat ailedeki tek ruhsal sıkıntıları olan üye Safiye değildir. Vefat etmiş anneleri de (Açelya Devrim Yılhan) hem kendi annesinden baskı görmüş hem de kocasından ilgi görmeden bir eve kapanmış şekilde lanse ediliyor.

Bunların haricinde evin ortanca kızı Gülben’de de (Merve Dizdar) temizlik takıntısı vardır. Bunda Safiye’nin yönlendirmeleri de etkili olmakla beraber temizlik hassasiyeti yine de mevcuttur. Ancak Gülben’in bir başka sorunu da hayal dünyasında gezmesi ve kişilerin söylediklerini kendine göre yorumlayarak hayaller kurmasıdır.

Yine hem Safiye’de hem de Gülben’de eşya biriktirme takıntısı da söz konusudur. Bu iki kardeş, tüm eskilerini kendilerine ait olan Masumlar Apartmanı’nın boş bir dairesinde muhafaza ederler. Burada sakladıkları eşyaların başındaysa idrar kaçırma sorunları olan Gülben’in ıslattığı nevresimleri geliyor.

Ablalarının ruhsal sıkıntıları kadar olmasa da evin içli ve akıllı küçük kızı Neriman da (Gizem Katmer) psikolojik açıdan sorunlar yaşar. Neriman, daha çok içine atar veya bunun fiziksel sonucu olarak vücudunu takıntılı şekilde sık sık kaşır. Bu da deride ve vücutta yaralar oluşturur.

Evin babası Hikmet (Metin Coşkun) de pasif durumdadır. Vaktini evde geçiren, geçmişte başarılı bir iş adamı olan Hikmet, şimdilerde bakıma muhtaç haldedir. Sık sık hafıza yitimi yaşayan Hikmet, Demans hastalığının alt türlerinden olan Alzheimer’e yakalanmıştır. Temizlik takıntılı kızları, bu takıntılarını o gün için aşma fırsatı bulur ve yemek verirse karnını doyurmaktadır. Bunun dışında bu tür işlerini süreklilik şeklinde yapacak sağlığı olmamakla beraber, olsa dahi Safiye tarafından mutfağa sokulmamaktadır. Bu durum sadece babaları için değil, Gülben hariç herkes için geçerlidir. Gülben de sadece Safiye’nin izniyle mutfağa girebilir. Hikmet, duruma göre çocukluk ve geçmiş dönemine iniyor veyahut günümüze gelebiliyor. Bu açıdan sık sık gözlem altında olması gereken biri.

Dizinin esas oğlanı Han (Birkan Sokullu) ise dışarıdan bakıldığında oldukça normal, oturup kalkmasını bilen, saygın bir iş adamı görünümündedir. Ancak gerçekte onun da farklı ruhsal sorunları vardır. Bu ruhsal sorunlar, anı geldiğinde ailesinin diğer fertlerinin rahatsızlıklarının üstünde bile sonuçlar doğurabilir. Yatılı okulda eğitim gören Han, takıntılı bir şekilde ilkokul öğretmenini seviyor. Ona karşı olan takıntısı bugün de sürmekte. Öyle ki onu sembolik bir şekilde maketiyle yanında bulundurmaya çalışmaktadır.

Han’ın tek sorunu bu değildir. Saygın ve zengin iş adamı olan Han Derenoğlu, geceleri kimselere haber vermeden evden çıkar ve sokak sokak gezerek çöp toplar. Onu İnci daha önce eve girerken yakalamıştı ama Han, bu durumu ‘halı saha maçından geliyorum’ diyerek geçiştirmeyi başarmıştı. Yine Han’ın zamanı geldiğinde kaba kuvvete girme gibi sorunu da mevcuttur.

Han ile İnci’nin hikâyeleri;

Han, bir gün hastanede İnci (Farah Zeynep Abdullah) ile tanışır. Bu tanışma daha sonra tesadüfen İnci ve ailesinin onların kiracısı olmasıyla evliliğe kadar gider. Evliliklerini ilk başta gizlerler. Ancak daha sonra hem Han’ın ailesi hem de İnci’nin birlikte yaşadığı dedesi (Atilla Şendil) ile kardeşi Ege (Emir Özden) duyar.

Bu arada Han’ın kardeşleri Safiye ve Gülben, İnci’yi ilk başta kabul etmez. Ancak zamanla, hatta Gülben’in de etkisiyle İnci, Han’ın ailesiyle aynı evde yaşamaya başlar. Fakat sorunlar burada da devam eder.

Bir yanda eşinin ailesiyle uğraşan İnci de çocukluktan gelen sorunlarıyla da baş etmeye çalışır. İnci’nin babası Haluk da (Mert Asutay) sorunlu, aylak, işsiz ve alkolik bir adamdır. İnci’nin annesi öldüğünden, onları dedeleri büyütür. Dedeleri de İnci ve Ege’nin tehlikeli kişilerle karşılaşmaması için sürekli kontrol altında tutarak büyütmüştür.

Aile üyeleri dışında dizideki yan rollerde ise hem Han’ın kankası Esat (Uğur Uzunel), hem de İnci’nin kankası Esra da (Esra Ruşan) hayatlarının içindedir. Apartmanın kapıcısı Bayram (Meriç Özkaya) Gülben’i, Gülben, Esat’ı; Esat ise Esra’yı sever. Ancak her üçü de şu an için imkânsız aşkların pençesinde dolaşırlar.

Masumlar Apartmanı Dizisi Kadrosu

Dizi Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi adlı eserinden uyarlandı. Onur Güvenatam tarafından 2018’de kurulan OGM Pictures yapımı olan Masumlar Apartmanı’nın yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı ve Çiğdem Bozali, senaristliğini ise usta kalem Deniz Madanoğlu ile Rana Mamatlıoğlu üstleniyor.

Dizinin başrolünde Han rolüyle Birkan Sokullu bulunuyor. Geçmişte profesyonel basketbol oynayan Sokullu, bir süredir dizilerin aranılan oyuncularından. Bir diğer başrol oyuncusu ise İnci rolüyle karşımıza çıkan Farah Zeynep Abdullah. O da şimdiden, Öyle Bir Geçer Zamanki dizisinden sonra kariyerine ayrı bir başarı eklemiş durumda.

Yapımın ustaları da diziye renk katanların başında bulunuyor. İnci’nin dedesi Memduh rolündeki Atilla Şendil ile Han’ın babası Hikmet rolündeki Metin Coşkun, sadece oynamakla kalmıyor, yeni nesil oyuncularına da adeta oyunculuk dersi veriyor.

Yeni neslin başarılı oyuncularından Emir Özden, Ege; Gizem Katmer ise Neriman rolleriyle ayakta alkışlanacak performans sunuyorlar.

Masumlar Apartmanı Dizisi Yeni Oyuncular


Masumlar Apartmanı’nda İnci’nin babası rolüyle Mert Asutay, son dönemlerde daha sık roller almaya başladı.

Yine Naci karakteriyle Tansel Öngel, 10. Bölümden itibaren diziye dâhil oldu.

Ayrıca 15. Bölümde Ela rolüyle diziye ceren Yüksekkaya, 19. Bölümde ise Meryem rolüyle Serpil Gül katıldı.