TV8 ekranlarının çok sevilen yarışma programlarından Survivor, geçtiğimiz yıla göre adeta bir hüsran yaşıyor. 2020 sezonunda zirveyi kimseye kaptırmayan ve rakiplerini alt eden Survivor yarışmasının yeni sezonu için aynı şeyi söylememiz ne yazık ki mümkü

TV8 ekranlarının çok sevilen yarışma programlarından Survivor, geçtiğimiz yıla göre adeta bir hüsran yaşıyor. 2020 sezonunda zirveyi kimseye kaptırmayan ve rakiplerini alt eden Survivor yarışmasının yeni sezonu için aynı şeyi söylememiz ne yazık ki mümkün değil. Rakipleri karşısında bir hayli zorlanan Survivor özellikle dizilerle aynı gün yayınlandığında 3 civarı reytingleri zor alıyor. Peki Survivor neden izlenmiyor? İşte Survivor 2021 reytinglerinin düşük olmasının sebepleri.

Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu Survivor bu yıl ünlüler gönüllüler formatıyla ekranlara geliyor. Yine Dominik’te çekilen Survivor’da takımlar ise şöyle; 

Survivor ünlüler takımı; İsmail Balaban, Melis Sezer, Çağrı Atakan, Meryem Kasap, Hayrettin, Barış Özbek, Merve Aydın, Batuhan Karacakaya, Öykü Çelik, Cemal Hünal, İlayda Şeker  ile başlarken; gönüllüler takımında ise Yiğit Poyraz, Sancakay Ilım Morgül, Emin Günenç, Sena Özdemir, Steven Salam, Aleyna Kalaycıoğlu, Hanzade Ofluoğlu, Yunus Emre Karabacak, Sultan Reşat Hacıahmetoğlu, Ayşe Yüksel, Uğurtan Dora yer alıyordu.

Ancak ilk günlerinde yüksek reytinglerle başlangıç yapan Survivor git gide kan kaybetmeye başladı. Özellikle hafta içi izlenme oranı bir hayli düşen Survivor reytingleri neden düşük? Niçin başarısız oldu gibi aranmaya başladı. 

Survivor neden izlenmiyor? İşte Survivor 2021 reytinglerinin düşük olmasının beş sebebi



1- Kadro yeterince güçlü değil


Sosyal medyada Survivor’a yapılan yorumlardan anladığımız kadarıyla Survivor 2021 ünlüler ve gönüllüler takımı pek başarılı bulunmadı. Gönüllüler takımında Poyraz, ünlüler takımında Batuhan ve İsmail iyi bir fan kitlesi yakalasa da geçtiğimiz sezonki takımlar kadar ön plana çıkmıyor. Bunun bir diğer sebebi de takımlar arasında tatlı sert bir diyalog yerine kavgaya varacak derecede yüksek gerilim olması. Gelelim bir diğer sebebe…


2- Diskalifiyelerin üst üste gelmesi


Survivor’da bu sezon Cemal Hünal, Meryem Kasap, Emin gibi isimlerin daha ilk haftalarda diskalifiye olması da dengeleri alt üst etti. Özellikle ünlüler takımının en iddialı isimlerinin veda etmesi izleyicilerin tabiri caizse yarışmayı izlemek için hevesini kaçırdı. 


3- Büyük ödüllerin henüz başlamaması


Survivor reytinglerinin düşük olmasının bir diğer sebebi ise ödül oyunlarında kazanan takımın henüz yeterine büyük ödüllere kavuşamaması. Zaten Survivor’da format gereği yarışma ilerledikçe ödüller de büyüyor.


4- Survivor’ın güçlü rakipleri 


Öte yandan geçtiğimiz yıl Survivor, pandemi dönemine denk gelmişti. Koronavirüs kapmasında hemen hemen tam kapanmanın yaşandığı günlerde dizi setleri de durmuştu. Bu nedenle izleyicinin izleyebileceği tek program Survivor’dı. Böylece Survivor çok büyük bir başarı yakalamıştı. Ancak bu yıl, Masumlar Apartmanı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Bir Zamanlar Çukurova, Sadakatsiz, Kuruluş Osman, Çukur gibi güçlü dizilerle reyting mücadelesine giren Survivor hayli zorlanıyor.

5- Acun Ilıcalı’nın geçtiğimiz sezon kadar Survivor 2021’de yer almaması


Yukarıda da söylediğimiz gibi geçtiğimiz yıl koronavirüs sebebiyle tüm ülkeler kendi kabuğuna çekilmişti. Haliyle normalde sık sık seyahat eden Ilıcalı da uzun aylar boyunca Survivor’da yeralmış. Hatta yarışmacılarla iddialara girmiş onlarla çeşitli spor etkinlikleri yapmıştı. Tabi ekran için bu kadar sevilen bir sunucunun yarışmada az görünmesi de izleyenleri etkiliyor.

Survivor'ın ilerleyen bölümlerde reytinglerinin yükselip yükselmeyeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz...