Teşkilat dizisi reytinglerde kaçıncı oldu sorusu yanıtı aranırken Teşkilat dizisi reytinglerde birinci çıkınca sosyal medyada yorumlar birbirine girdi. Sosyal medyada TRT ve ATV dizilerine bazı kullanıcılar tartışma yaratan yorumlar yaptı.

Yönetmenden 22 Yıl Sonra İtiraf: “Amelie Aslında Bir KGB Ajanıydı” Yönetmenden 22 Yıl Sonra İtiraf: “Amelie Aslında Bir KGB Ajanıydı”
Teşkilat dizisi reytinglerde kaçıncı oldu sorusu yanıtı aranırken Teşkilat dizisi reytinglerde birinci çıkınca sosyal medyada yorumlar birbirine girdi. Sosyal medyada TRT ve ATV dizilerine bazı kullanıcılar tartışma yaratan yorumlar yaptı. TRT ve ATV dizilerine dair yapılan reyting tartışması nedir? İşte detaylar;

Başrollerinde Çağlar Ertuğrul, Deniz Boysal, Mesut Aksuta, Ezgi Eyüboğlu, Tuncer Salman, Ezgi Şenler, Mehmet Usta, Nihat Altınkaya, Serdar Yeğin, Ahmet Uğur Say ve Yavuz Bingöl gibi oyuncuların yer aldığı Teşkilat dizisi ilk bölümü ile dün akşam TRT 1'de ekranlara geldi.

Gizli bir MİT ekibinin devlet operasyonlarının anlatıldığı dizi Pazar akşamlarının yeni TRT dizisi oldu. Dizinin ilk bölümü dün akşam yayınlandı. Oyuncu kadrosu ile merak edilen dizi için ilk yorumlar olumlu olarak yer alırken reytingler beklenmeye başlanmıştı.

Teşkilat dizisi Pazar akşamları Fox'ta Kefaret, Star Tv'de Menajerimi Ara, Show Tv'de Arıza ve ATV'de Hercai dizilerine rakip oldu. Dizi ilk bölüm reytingleri açıklanır açıklanmaz yeni bir tartışma başladı. Teşkilat dizi dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle reytinglerde rekor kırınca ortaya iddialar da atanlar oldu.

REYTİNGLERDE REKOR KIRDI!

TRT'nin yeni aksiyon dizisi Teşkilat, Total’de 10.10 izlenme oranı, AB’de 12.27 izlenme oranı, ABC1’de ise 11.84 izlenme oranıyla zirveye yerleşti.

Bu reyting oranları açıklanır açıklanmaz bazı sosyal medya kullanıcıları bu sene ATV ve TRT dizilerinin reytinglerde oynama yaptığını iddia etti. Bazı kullanıcılar son yıllarda TRT ve ATV'deki her dizisinin reytinglerde zirvede yer almasını manidar buldu. TRT ve ATV'nin her Osmanlı, devlet ve mafya temalı dizilerinin bu kadar yüksek reytingler almasını anlaşılmaz olarak gördü ve reytinglerde oynama olduğunu iddia ettiler.

Ancak ATV'nin Hercai dizisi reytinglerde düşüş sergilerken, TRT'nin Pazar günleri yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisi de bu sene reytinglerde varlık gösterememişti.  TRT ve ATV dizilerinin izlenme sebepleri ise sadece izleyici profilini iyi çözmeleri. Son zamanlarda artan Osmanlı'ya ilgi ve Türk izleyicisinin dram ve politik sevmesi TRT ve ATV dizilerini ön plana çıkardı. Keza Çarşamba akşamları Sadakatsiz, Pazartesi akşamları Yasak Elma'nın reytinglerde ön planda olması reytinglerde oynama tartışmasını çürütüyor.