Sezon sonuna doğru gelinirken diziler birer birer final yapmaya başladı. Birçok dizinin final yapmasının ardından ise yerlerini hızla yeni dizileri almaya hazırlanıyor.

Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör Canlı Yayında Küfür Etti: "S... Et" Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör Canlı Yayında Küfür Etti: "S... Et"
Sezon sonuna doğru gelinirken diziler birer birer final yapmaya başladı. Birçok dizinin final yapmasının ardından ise yerlerini hızla yeni dizileri almaya hazırlanıyor.

Yaz dizileri ekranlarda yer almak için gün saymaya başladı!  İşte 2021 yılı yaz dizileri:

1)Camtavanlar / Show TV

OJO Pictures imzalı,  Camtavanlar dizisinde Kubilay Aka ile Bensu Soral ikilisi buluşuyor. Show Tv ekranlarında yayınlanacak bu dizide restoran sahibi bir adam ile genç bir kadının  aşk hikayesi konu ediniliyor. Senaryo Meriç Acemi tarafından kaleme alınırken,  yönetmen koltuğunda Fehmi Öztürk oturuyor.

Kubilay Aka restaurant sahibi Cem karakterine, Bensu Soral ise Leyla karakterine hayat verecektir. Romantik komedi türündeki dizide ikilinin aşkları gözler önüne serilecektir. Aynı zamanda yemek kültürüne değinilecektir.



 

2)Aşkın Tarifi / Kanal D

NTC medya imzalı, Aşkın Tarifi dizisinde; Kadir Doğulu başrolde yer alıyor.  Gaziantepli, Fransız yemeklerinde usta olan bir karaktere hayat verecek.

Yapımcılığını Mehmet Yiğit Alp'in üstlendiği Aşkın Tarifi dizisinin, yönetmen koltuğunda Deniz Koloş oturuyor. Senaryosunu Doruk Erengül ve Leyla Oter  tarafından kaleme alınıyor. Bu dizinin konusu da yemek üzerinedir.



Yemek programları ekranlardaki yerini korurken yemek dizilerinin nasıl olacağı merakla bekleniyor. İki yapımında oldukça güçlü olduğu görülüyor.

3)Kazara Aşk / Star TV

Star TV ekranlarında yayınlanacak Kazara Aşk dizisinde Ümit Kantarcılar ve Sude Zülal Güler başrollerinde yer alıyor.  Kazara Aşk dizisinin konusu Bir kaza sonucu tanıştıktan sonra yaşamlarında yeni bir sayfa açılan gençlerin öyküsü, mizahi bir dille ekranlara yansıtılacaktır.



4)Baht Zamanı / Kanal D

Önceki sezon Kanal D’de yayınlanan ve uzun süreli olan Afili Aşk’ın yapımcısından yeni bir yazlık dizi geliyor. ARC Film tarafından hazırlıklarına başlanan yazlık dizinin isminin Baht Zamanı olduğu öğrenildi. Baht Zamanı isimli dizinin yönetmenliğini Serdar Gözelekli üstlenecek.

Başrol için önce Alp Navruz'a sonra da  Birand Tunca teklif götürüldü. İki oyuncunun da kabul etmediği öğrenildi. Henüz kesinleşen bir başrol oyuncusu bulunmuyor. Ayrıntılar belli olduğunda paylaşacağız.

5)Kırmızı Kamyon / Show TV

10. Ev Yapım imzalı, Sema Ergenekon’un senaryo süpervizörlüğünü üstlendiği; Sevgi Yılmaz, Devrim Yıldız Özdemir ve Bahar Kaya’nın kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda ise  Osman Kaya’nın oturduğu Kırmızı Kamyon Show TV’de 31 Mart Çarşamba günü ilk bölümü ile yayınlandı.


Çarşamba günü yayınlanan dizi o gün yayınlanan fenomen diziler karşısında oldukça düşük bir reyting alarak ilk bölümü ile hüsrana uğradı. Bunun üzerine kanal ve yapım şirketi anlaşarak dizinin yaz ayında yayınlanmasına karar verdi. Show TV ekranlarında 1.bölümünden itibaren Haziran ayında yayınlanmaya devam edecek.


Kırmızı Kamyon dizisinde;  kahraman itfaiyecilerin hikayesi anlatılacak. Sevinçleri, başarıları, üzüntüleri, mücadeleleri ekranlara taşınacak. Dram ve aksiyon türünde olan dizide ayrıca, kızına kavuşmak için hayata tutunan bir babanın duygu yüklü hikayesi izleyici ile buluşacak.



6) Kalp Yarası / ATV

Süreç Film'in ATV için hazırladığı Kalp Yarası dizisinin oyuncu kadrosunda Merve Çağıran ve Zehra Yılmaz yer alıyor.

Tomris Giritlioğlu'nun hikayesinden uyarlanacak Kalp Yarası dizisinin senaryosu Sema Erol ve Mahir Erol tarafından kaleme alınırken yönetmen koltuğunda ise Yıldız Hülya Bilban oturacak.



7) Bir Ada Masalı / Star TV

Ay Yapım imzalı dizinin senaryosunu Yelda Eroğlu kaleme alıyor, yönetmenliğini ise Ali Bilgin üstleniyor. Star Tv ekranlarında olacak dizi hakkında henüz çok net bilgiler yer almıyor.

Şimdilik 7 yeni dizinin yaz için hazırlandıkları biliniyor. Bunlara yazın yayınlanmaya devam edecek 2 dizi daha eklendiğinde ise liste kalabalıklaşıyor. Menajerimi Ara ve Sen Çal Kapımı dizileri de yazın yayınlanmaya devam edecek.

Kanallar yaz için hazırlıklara başladı. Yazın da ekranlarda dizi reyting savaşları tam gaz devam edecek. Pandemi nedeniyle geçen sezon az sayıda yazlık dizi vardı. Ancak 2021 yaz ayında daha çok dizi olması bekleniyor. Hangi diziler başarılı olacak hep beraber göreceğiz. Yazın yayınlanacak olan diziler belli oldukça paylaşmaya devam edeceğiz...