Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da bu yıl fındığın alım fiyatının 54 TL olarak belirlendiğini açıklaması ile tepki toplamış, ancak bu açıklamayı yaparken ise 1980 öncesi Ordu Fatsa'nın sosyalist belediye başkanı Terzi Fikri'yi hedef alması ise tansiyonu yükseltmişti.

"Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir, onların bedelini benim Ordum çok ödedi” ifadelerini kullanan Erdoğan'a açıklanan fındık alım fiyatları ve bu cümle için sadece Ordu'dan değil tüm Türkiye'den tepki yükselmişti.

Terzi Fikri Kimdir? Erdoğan Terzi Fikri'yi Neden Hedef Aldı? Terzi Fikri Ve Mahir Çayan Hikayesi Nedir?

Erdoğan: 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak  yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz

39.000 Türk Lirası ödemeler yatacak! TC kimlik numaranıza göre hemen hesaplarda olacak! 39.000 Türk Lirası ödemeler yatacak! TC kimlik numaranıza göre hemen hesaplarda olacak!

Tüm yaşanan sürecin ardından ise önce Tayyip Erdoğan'ın hedef aldığı Terzi Fikri'nin 1980 öncesi fındık fiyatlarıyla ilgili konuşması gündem olmuştu.

Terzi Fikri Kimdir? Erdoğan Terzi Fikri'yi Neden Hedef Aldı? Terzi Fikri Ve Mahir Çayan Hikayesi Nedir?

İşte o konuşma;

Terzi Fikri Kimdir? Erdoğan Terzi Fikri'yi Neden Hedef Aldı? Terzi Fikri Ve Mahir Çayan Hikayesi Nedir?
 

TERZİ FİKRİ KİMDİR

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef aldığı 'Terzi Fikri'  lakaplı Fikri Sönmez kimdir?
Fikri Sönmez, bilinen ismiyle Terzi Fikri, 1938 yılı Ordu-Fatsa doğumlu ve ailesinin ihtiyacı üzerine ilkokuldan sonra bir terzinin yanında çırak olarak çalışmaya başlaması ile tanınıyor.

1960'lı yılların ortalarında TİP'e üye olan ve partide aktif olarak görev alan Terzi Fikri  Dev-Genç saflarında 6. Filo'ya karşı düzenlenen gösterilere katılmış, 1970 ortalarında sol içinde ortaya çıkan yeni saflaşmalarda Mahir Çayan'ın görüşlerine katılarak THKP-C tarafında yer almıştı.

1971-1972 yıllarında Mahir Çayan ve arkadaşlarının Maltepe Askeri Cezaevi'nden kaçışlarından sonra Karadeniz Bölgesi'ne geçmelerinde ve bu bölgedeki ilişkilerinde ve eylemlerinde onlara yardımcı olduğu gerekçesiyle THKP-C Davası'nın diğer sanıklarıyla birlikte 2 yıl kadar tutuklu olarak yargılanan ve 1974 affıyla tahliye olan isim 14 Ekim 1979'de yapılan ara seçimler sonrası Devrimci Yol'un bağımsız adayı olarak Fatsa Belediye başkanı seçildi.

8 Temmuz 1980'de askeri birlikler Fatsa ilçesine gönderilip 9 Temmuz 1980 tarihinde Kenan Evren ordu komutanlarıyla beraber inceleme yapmak için Fatsa'ya gidince Bakanlar Kurulu tarafından, 'Küçük terör odaklarında' baskınlar yapılmasına ilişkin kararla 11 Temmuz sabah erken saatlerinde asker ve polis 'nokta operasyonu' düzenlenmiş ve Fatsa Bağımsız Belediye Başkanı Fikri Sönmez ile beraber 300 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Hazırlanan iddianameye göre ise direniş komitesi yaratmakla suçlanan Sönmez 18 Temmuz'da tutuklandı ve  4 Mayıs 1985 günü cezaevinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Erdoğan Ordu'da Terzi Fikri'yi hedef aldı

Editör: Gönül Güçlü