Tuğrul Türkeş, 2015 yılında o dönemin başbakanı olan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmesinden sonra MHP'den ihraç edilmişti. Babası Alparslan Türkeş'in kurucusu olduğu MHP'den ihraç edilen Türkeş, 2015 yılı Kasım ayındaki seçimlerde AK Par

Tuğrul Türkeş, 2015 yılında o dönemin başbakanı olan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmesinden sonra MHP'den ihraç edilmişti. Babası Alparslan Türkeş'in kurucusu olduğu MHP'den ihraç edilen Türkeş, 2015 yılı Kasım ayındaki seçimlerde AK Parti'nin Ankara milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. Türkeş, 64 ve 65'inci hükümetlerde başbakan yardımcısı görevini yürütmüştü.


"Tavırlarında ve sözlerinde derinlik yok"


Çalkantılı siyasi kariyeriyle göze çarpan MHP kökenli Tuğrul Türkeş, milliyetçilik hakkındaki düşüncelerini anlattı. 21'inci yüzyılda güç kazanan "azgın milliyetçiliğe" karşı olduğunu aktaran Türkeş, bu tip kişilerin hem tavırlarının hem de sözlerinin palavradan ibaret olduğunu belirtti. Azgın milliyetçilikte fikrî bakımdan hiçbir derinlik bulunmadığını kaydeden Türkeş, sadece kaba kuvvete dayanan azgın milliyetçiliğin Türkiye'nin geleceğinde yerinin olmadığını ifade etti.

"Azgın milliyetçiliğin temeli hamaset ve slogan"


Başka kültürler ya da ırklara düşmanlık beslenerek yapılan milliyetçiliğin pozitif hiçbir yönünün bulunmadığını kaydeden Türkeş, hayata dair fikirlerini düşmanlık üzerinden kuranların başarılı olmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Azgın milliyetçiliğin popüler söylemler üzerinden inşa edildiğini belirten Türkeş, slogan ve hamaset kültürünün bu yapıların merkezine sindiğinin altını çizdi. Bu tarz bir milliyetçiliğin halk tabanında bir karşılığı olmasından korktuğunu dile getiren Türkeş, bu anlayışın çağın gelişmişlik düzeyine ulaşmasının imkansız olduğunu belirtti.