Le Figaro yardımcı editörlerinden J. Christophe Buisson Meriç Nehri'nin bulunduğu Türkiye-Yunanistan sırı ile ilgili bir fotoğraf paylaşarak "bir kaç saat kaldı" dedi. Türkiye- Yunanistan Savaşı mı Çıktı? Türkiye- Yunanistan Savaşı Çıkacak mı? soruları sıralandı.

Türkiye-Yunanistan Sınırında hareketlik olduğunu ve birkaç saat içinde önemli şeylerin olacağını yazan
Fransız gazeteci J. Christophe Buisson sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tüm dikkatleri üzeerine çekti.

“Bir kaç saat içinde Trakya’da, Meriç nehri üzerindeki Türk-Yunan sınırında olacakları izleyin. Ordular alarmda, siperler inşa ediliyor” diyen Buisson'un paylaşımı oldukça dikkat çeksede paylaşım sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmaması da merak uyandırdı.

Türkiye- Yunanistan Savaşı mı Çıktı? Türkiye- Yunanistan Savaşı Çıkacak mı?

Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay Türkçede "Kelime ve Dimne" adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hay

Türkiye- Yunanistan Savaşı mı Çıktı? Türkiye- Yunanistan Savaşı Çıkacak mı?

Fransız gazetecinin bu açıklamasını Twitter hesabı üzerinden değerlendiren, Malptepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal ise şöyle dedi;

Türkiye- Yunanistan Savaşı mı Çıktı? Türkiye- Yunanistan Savaşı Çıkacak mı?

"-Le Figaro yardımcı editörlerinden J. Christophe Buisson Meriç nehrinin iki yakasında Türk ve Yunan kuvvetlerinin savaş pozisyonu aldıklarını ve çatışmanın neredeyse an meselesi olduğu söylüyor. Bu içerikli başka mesajlar da paylaşılıyor.

-Yunan/Rum fanatizminin sınır tanımazlığına ve rasyonalite eksikliğine rağmen şimdilik kaydıyla bunu ihtiyatla karşılamak yanlısıyım çünkü Amerika'nın Yunanistan'ı Türkiye'nin üzerine böyle bir dönemde sürme ihtimali zayıf. Bundan sonuç alma ihtimali ise çok daha zayıf.

-İçinde bulunduğumuz çok kutuplu dünya düzeninde böyle bir çatışma NATO içindeki çatlağı derinleştirir. Diğer ülkelerin tavrına göre belki Ankara veya Atina'nın Finlandiya/İsveç'in katılım anlaşmalarını durdurmasına yol açar. NATO açısından büyük bir güç ve prestij kaybı olur.

-Yunanistan bunu tek başına planladıysa zamanlama yanlış. Belki 2020 yılında Türkiye ile silahlı çatışmaya girmesi halinde TR'nin Mısır ile Libya'da ve Doğu Akdeniz'de de İsrail ile çatışmaya sürükleneceğini ve bütün gücünü Yunanistan'a karşı kullanamayacağını düşünmüş olabilir.

-Şimdi patlak verecek bir Türkiye-Yunanistan savaşında Yunanistan Türkiye'ye karşı tek başına kalacağını ve başta Doğu Ege adaları olmak üzere büyük kayıplara uğrayacağını ve hatta savaşın Kıbrıs'a da sıçrayarak orada da aleyhine büyük kayıplarla sonuçlanacağını bilir."