Türkiye'de henüz dikkat çeken buğday tarlaları açıklanamazken şimdi de akıl almaz bir stokçuluk iddiası ortalığı karıştırdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi üzerine dikkat çeken buğday yokluğu Dünya'yı tehdit ederken bir sosyal medya paylaşımı ile ortaya çıkan durum "Kimler gizlice milyonlarca ton buğdayı stokluyor?" diye sordurttu.

Geçtiğimiz ay Hindistan'ın ihracat yasağını duyurmasının ardından Chicago'da işlem gören buğday fiyatlarının yaklaşık yüzde 6 artması küresel piyasaları tedirgin ederken zaten yaşanan küresel ısınma ile başta buğday ve yağ olmak üzere bazı gıdalarda kıtlık yaşanacağı uzun zamandır bilinen bir gerçekti.

Tarımda kendi kendine yetebilen ve hatta ihracat yapan Türkiye ise son yıllarda hızla düşüş yaşayarak TÜİK verilerine göre , buğday üretimi  2015'te 22 milyon; 2020'de 20 milyon 500 bin; 2021 yılında ise 17 milyon 650 bine inerek dikkat çekmiş ve ülkede sadece bir ekmek fiyatı bile Ekmek İstanbul'da 5 Lira olmuştu.

Bu bilgiler korku yaratırken bununlada kalmamış ayrıca son zamanlarda artarda anlaşılamayan şekilde buğday tarlarında yangınlar çıkmıştı. Halen devam eden ve her yeni gün bir başka şehirden gelen buğday tarlası yangınları haberi devam ederken "neden ve kim" soruları yanıt bulamıyor.

Tam da bu arada ilginç bir haber daha ülke gündemine girdi.

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor

"Ürettiğimiz buğdayımız bize yetmiyor" diye isyan eden çiftçilere alışırken bu defa da sosyal medyada çiftçilik yaptığını söyleyen 'saidercan' isimli bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımı şaşkınlık yarattı.

Paylaşımda bazı zengin insanların çok paralar harcayarak 'dışarıya vereceğiz' dedikleri ve çiftçilerden tonlarca buğday aldıklarını anlatan sosyal medya kullanıcısı yaşadığı olayı şu cümleler ile anlattı;

"Ben Adıyaman'da çiftçilik yapan bir çiftçiyim. Bizim burada ömrümüzde görmediğimiz şeyler oluyor. Çok zengin isnanlar bizden 500.000 bin ton. Bir milyon ton buğday satın almak istiyorlar. Siz kime vereceksiniz buğdayı diyoruz dışarıdan bize para geliyor diyorlar. Dışarıya vereceğiz diyorlar ve yüksek fiyata alıyorlar. Ekip şeklinde çalışıyorlar. Kapı kapı gezip buğday alıyorlar"