Kanal Dünya adlı bir youtube kanalında gerçekleşen bir video tüm Türkiye'yi 14 yaşındaki çocuğa hayran bıraktı.

Maltepe çarşısında gerçekleştirilen röportajda 14 yaşındaki çocuğun cümleleri alkış alırken, devamı çıkan videoda ise ortalığın nasıl karıştığı ve hatta nasıl karıştırdığı ortaya çıktı.

Röportajın devamında orta yaşlı bir adam ile karşı karşıya gelen 14 yaşındaki çocuğun söyledikleri ve meydan okuması izleyenleri ayrıca şaşkına çevirirken, orta yaşlı vatandaşın cümleleri ise bir "akıl tutulması" olarak haret uyandırdı.

İsteyenlerin Youtube kanalı olan https://www.youtube.com/watch?v=fpjeI8h9QYA yada buraya tıklayarak izleyebileceği videonun devamında "Doğalgazı bırak "ekmek çıksın ekmek"" ve "Millet Ay'a gitmiş sen 1973'ten 74'ten bahsediyorsun" gibi cümleler ile ortalık fena geriliyor.

İşte YouTube'da yayın yapan Kanal Dünya isimli kanalın İstanbul Maltepe'de gerçekleştirdiği ve sosyal medyaya damgasını vuran röportajın tamamı ve sadece sosyal medyada yayınlanan kısmının cümleleri;

Çocuk : Ben geleceğimi göremiyorum. Yani spor lisesine gireceğim mesela yol parasını düşünüyorum. Aktarma; ben buradan Üsküdar'a gideceğim mesela Metro-Marmaray-Metro yapacağım günlük cebimden 50 lira çıkıyor giderken gidiş geliş 100 lira ben bu 100 lirayı nasıl bulacağım okula 20 lirayla gidiyorum zaten ne yapacağım? En basiti bu.

Ekmek ₺4 lira. Fırında 5 lira 6 lira. Yani ne yapayım? Ben şimdi nasıl alayım? Benim 3 tane çocuğum olduğunu farz edeyim. Hepsi birer tane ekmek yese; Ben günlük 100 lira alıyorum. Yağ olmuş zaten 160 lira, en kötü Bim'de uyduruk bir marka. Ben şimdi ne yapayım?

Muhabir: Kaç yaşındasın da böyle ekonomi ile ilgileniyorsun?

Çocuk: Ben 14 yaşındayım abi.

Muhabir: Peki gelecek kaygısı yaşıyor musun?

Çocuk: Yaşıyorum abi tabi. Naıl okuyacağımı düşünüyorum? Atanamamayı düşünüyorum mesela bu yaşta.

Muhabir: Sorumlusu kim bu ekonominin?

Çocuk: Abi başta kim varsa O. Ad vermeyeyim şimdi.

Muhabir: Oy verir misin? 2023'te oy verebilsen?

Çocuk: Abi şu an benim elimde olsa ben kimseye vermem burada. Ben parti kurarım. Kendi partimi kendim kurarım. Ben sana öyle söyleyeyim. Para olsa ben böyle yaparım.

Cebinde para olmayanlara destek! Akbank 100.000 TL tanımladı! Cebinde para olmayanlara destek! Akbank 100.000 TL tanımladı!

O sırada söz alan bir başka çocuk;

"Abi şimdi gidicem, son kez söyleyeyim. Bu ülkede bir kere yönetemeyen, açıkçası "yönetemeyen kişi" var ya ad vermeyeceğim şimdi. Çünkü Atatürk'e bir laf edilse içeri atılmıyor ama o kişiye bir laf edilse hemen içeri atıldığı için ad vermeyeceğim şu an. O kişinin başımızdan gitmesi gerekiyor birincisi.

İkincisi, zaten ekonomi batık, ülke bitmiş, ülke gözümüzün önünde yok oluyor. Kimse geçip de burada o kişiyi savunmasın bize. Kimse savunmasın zaten ülke kaybolmuş. Artık cidden bu yaşta benim bunları düşünmem çok saçma olduğunu düşünüyorum. Ama bunu bize zorluyorlar, cidden zorluyorlar.

Artık yeter yani."

Genç çocuk tekrar lafı alıyor;

"Nefes alırken bile para ödüyorum ben bu ülkeye mesela. Ben ödemiyorum babam ödüyor."

Bir başka çocuk: "Mesela benim babam "ben senin yaşındayken geziyordum ediyordum" diyor. Bana "sen neden gezmiyorsun" diyor. E benim gezecek durumum mu var? Adam geliyor 7 bin lira maaş aldım diyor. Allah bilir 7 bin lira maaşın kaçı kiraya kaçı suya kaçı yemeğe gidiyor."

Meşhur genç tekrar başlıyor konuşmaya:
"Ya bu yabancı uyruklular yüzünden de başımız dertte. Adam geliyor "benim 3 bin liram var bu evi bana ver" diyor veriyor. İki dakika sonra adam geliyor diyor ki "ben almanım 10 bin lira para vericem" hemen satıyor.
Bu ülkede sana bir şey söyleyeyim mi? Yakında Türk oturan da göremiyicen. Alman, İranlı, Irak, mülteci hepsi olacak. Burada oturan onlar olacak. Osmanlı zamanındaki gibi olacak. Türkleri göremiyicen burada."

İşte buradan sonra büyükler de lafa giriyor ve "doğalgaz çıkacak" diyen bir otayaşlının cümleleri sorası ortalık da fena karışıyor...

"Doğalgazı bırak "ekmek çıksın ekmek" diyen meşhur çocuğumuza "Millet Ay'a gitmiş sen 1973'ten 74'ten bahsediyorsun" diyen bir vatandaşın destek verdiği anlar ise izlemeye değer.

Editör: Gönül Güçlü