Ocak ayında Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan eylemler Türkiye'nin gündemin oturmuş vaziyette. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı atamayla Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörü olan Prof.

Ocak ayında Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan eylemler Türkiye'nin gündemin oturmuş vaziyette. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı atamayla Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörü olan Prof. Dr. Melih Bulu'ya yönelik gösteriler sürüyor. Öğrenciler bu atamanın okulun geleneklerine uygun olmadığını belirtiyor ve rektöre "kayyum" yakıştırması yapıyor.



Bulu'nun istifa etmesinin isteyen öğrenciler geniş katılımlı protestolar düzenliyor. İktidar cephesinden ise her gün bu protestolara yönelik eleştiri mesajları geliyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli protestolar hakkında sert ifadeler kullanıyor.

Bakan Soylu ve Bahçeli'nin paylaşımlarına engel!


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2 Şubat'ta paylaştığı bir mesaja uyarı etiketi koyan Twitter, paylaşımın kendi kurallarıyla çeliştiğini belirtmişti.



LGBT üyelerinden "LGBT sapkınları" olarak bahseden Soylu, eylemlerde Kabe fotoğrafının yere konulmasını eleştirmişti. Soylu'nun daha sonra yaptığı 3 paylaşımı da sansürleyen Twitter, bu twitlerin topluluk kurallarına uymadığını bildirmişti. Twitter, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de Boğaziçi eylemleriyle ilgili sert ifadeler kullandığı bir paylaşıma da yasak getirdi.


"Dünyayı sanal kaotiklik batağına sürüklemek istiyorlar"


Twitter'ın bu kısıtlamalarını sert bir dille eleştiren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformlarının "milletin temsilcilerinin" sesini kıstığını kaydetti. Twitter gibi platformların amacının, milli değerleri yok saymak ve dünyayı "sanal kaotiklik" batağına saplamak olduğunu öne süren Altun, bu platformların küresel sömürüye katkı sağladığını belirtti. Bu kısıtlamalarla birlikte halk iradesinin de sansüre uğradığını aktaran Altun, bunun kesinlikle kabul edilemeyecek bir tutum olduğunun altını çizdi.