Udi hindi yağı neden yasaklandı? Udi Hindi yağı satışı yasak mı? Şifalı bitkiler arasında kabul edilen Udi Hindi yağı yasaklandı mı?

Udi Hindi yağı yasaklandı mı? Pandemi döneminde vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için şifalı bitkilere başvururken özellikle udi hindi yağı en çok kullanılan yağlar arasında yer almıştı. Hindistan'da uzun yıllardan beri kullanılan ülkemizde de üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği iddia edilen udi hindi yağı neden yasaklandı sorusu son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Peki udi hindi yağı neden yasaklandı? Udi hindi yağı faydaları ne?

Udi Hindi yağı yasaklandı mı? Hindistan'dan gelen şifalı bitkiler arasında yer alan udi hindi yağı özellikle pandemi döneminde geleneksel tıp tedavisinde kullanılmaya başlanmıştı. Odunsu yapısı ile dikkat çeken ve güçlü bir antibiyotik olduğu iddia edilen udi hindi yağı pandemi döneminde popüler olunca kilosu 250 liradan alıcı bulmaya başlamıştı. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından bu yağın kullanımı yasaklandı. Peki Udi hindi yağı neden yasaklandı zararlı mı? Udu hindi yağı faydaları neler?

udi-hindi-yagi-neden-yasaklandi

UDİ HİNDİ YAĞI YASAKLANDI MI?

Doğal antibiyotik olarak bilinen udi hindi yağı tandemi döneminde en çok tercih edilen bitkisel çözümler arasında yer almıştı. Fakat Türkiye'de son dönemlerde bu bitkinin kullanılması sonrasında çok sayıda vatandaş CİMER'e şikayette bulundu. Yapılan şikayetler sonucunda da Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kararını verdi. Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü udi hindi ismi ile bilinen bitkide bitkinin gıda olarak tüketilecek fonda satışa sunulduğu gerekçesiyle satışın durdurulmasına karar verdi. Karar sonrasında ise bazı vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

UDİ HİNDİ YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

Udi hindi yağı Hindistan'da alternatif tedavi yöntemi olarak çok uzun yıllardan beri kullanılan bir bitkidir. Ülkemizde de özellikle pandemi başladıktan sonra çok sık tercih edilen udi hindi yağı faydaları şu şekildedir;

Mikrop kırıcıdır.

İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar.

Cilt yanıkları, kesik, haşerat ısırığı ve egzama gibi cilt hastalıkların tedavi edilmesinde etkilidir.

Boğaz ağrılarına iyi gelir.

Antioksidan kaynağı olmasından dolayı vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşır.

Kanı temizleyerek kalp ve damar sağlığını korur.

Mide ağrısına iyi gelir.

Safra ve böbrek taşlarını eritir.

Grip ve nezle gibi mevsimsel nedenlerden meydana gelen hastalıklarda tedavi sürecini hızlandırır.

Vakıfbank EMEKLİLERE Destek Verecek! Devlet Destekli 50.000 TL'ye Kadar Başvurusu Nasıl Yapılır? Vakıfbank EMEKLİLERE Destek Verecek! Devlet Destekli 50.000 TL'ye Kadar Başvurusu Nasıl Yapılır?

Burun tıkanıklığına iyi gelir solunum yollarını açar.

Stresi azaltır, yorgunluğu alır.

udi-hindi-yagi-neden-yasaklandi-hindistandan-gelen-udi-hindi-yagi-faydalari-ne-yasaklandi-mi-1

UDİ HİNDİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

En çok Kozmetik sektöründe kullanılan udihindi o aslında sağlıklı bir antibiyotik olarak biliniyor. Enfeksiyonları çözüm olduğu bilinen udihindi ya onu çay yaparak ya da balı ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Cilt bakımında da çok sık tercih edilen udi hindi yağı ile maske de hazırlamak mümkün. Tatlı ve Keskin kokusu parfümlerde kullanılan udi hindi yağı tütsü olarak da birçok kültür ve inançta kullanılıyor.