Yalnızlığın sürekli olarak kötü bir insanlık durumuymuş gibi sunulduğu günümüzde, sürekli olarak "yalnız kalmama" üzerine kurulu bir yaşam tarzı benimsetilmeye çalışılıyor. Sinemaya ve tiyatroya yalnız gitmek, yalnız başına gezmeye çıkmak ve tek başına y

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor
Yalnızlığın sürekli olarak kötü bir insanlık durumuymuş gibi sunulduğu günümüzde, sürekli olarak "yalnız kalmama" üzerine kurulu bir yaşam tarzı benimsetilmeye çalışılıyor. Sinemaya ve tiyatroya yalnız gitmek, yalnız başına gezmeye çıkmak ve tek başına yemek yemek olmaması gereken davranışlar listesine alınıyor. Birçok film ve dizide bu ve benzeri aktiviteleri yalnız yapan kişilerin, bu durumu bilinçli olarak seçmediği ve yalnız kalmayı aslında sevmediği üzerinde duruluyor.



İngiltere'de yürütülen bir araştırmaya göre yalnız kalan kişilerin, beyin aktiviteleri üzerinde geliştirici etkisi bulunuyor. McGill Üniversitesi'nde araştırma yapan bilim insanları, yaşları 40 ila 69 arasında değişen 40 bin kişinin MR taramalarını bu araştırma için kullandı. Araştırmanın sonuçları "Nature Communications" dergisinde yayımlandı.



Yapılan araştırmada katılımcı kişilerden yalnız olanların hafızalarındaki "varsayılan ağın" diğer bireylerden daha farklı olduğu tespit edildi. Yalnız insanların beyninde hayal kurmak, gelecek planlaması ve eski anıları düşünme gibi bölümlerin daha aktif olduğu vurgulandı. Yalnızlıklarını aşmak isteyen kişilerin hayal gücünü sürekli kullanması nedeniyle beynin yaratıcı bölgelerini daha fazla aktive edebildiği kaydedildi.