Milyonlar bu haberi bekliyordu. Çünkü paralar henüz hesaba yatırılmamıştı. Şimdi ise 1250 TL'lik kredi ve burs parası için harekete geçildi. Gelen son açıklamayla beraber kimler ne kadar alacak belli oldu. İşte destek ödemelerinden yararlanacak olan o kişiler...

1250 TL'lik yardım ödemeleri doğrultusunda kimlerin bundan yararlanacağı kesinleşti. Kredi ve Yurtlar Kurumu, eğitim görmekte olan gençlere her türlü imkanı sağlamak üzere düzenli ödeme yapıyor. Kimi öğrenciler kredi adı altında ödeme alırken, kimileri ise burs ödemesi almaktadır. Daha önce başvuruda bulunan ve sonuçlara göre hesaplarına para yatan pek çok öğrenci, destek ödemelerinin bu ay ne zaman hesaba geçeceğini soruyor.

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!

Mart Ayında Burs Ödemesi Yapıldı mı?

Mart 2023 tarihli burs ve kredi ödemeleri henüz hesaba geçmiş değil. Ancak aşağıdaki listeyi inceleyerek sizler de ne zaman ödeme alacağınızı TC kimliğinizin son hanesine göre öğrenebilirsiniz. Karışıklık olmaması adına TC kimlik son rakamına göre belirli ödeme tarihleri mevcut.

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6'sında ödemesini alacak.
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’sinde ödemesini alacak.
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’inde ödemesini alacak.
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’unda ödemesini alacak.
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’unda ödemesini alacak.

Üniversite Öğrencileri Kaç TL Burs Alıyor?

KYK kredi ve burs olarak, yapılan son zam açıklamasıyla birlikte 1250 TL olarak güncellendi. Devletin sağladığı imkanlar doğrultusunda eğitim öğretim hayatını geçiren pek çok kişi, aldıkları destek paraları ile ihtiyaç duyduğu harcamaları gerçekleştirebiliyor. Ön lisans ve lisans öğrencilerine verilen 1250 TL'lik kredi/burs ödemesinin yanı sıra, yüksek lisans ödemeleri daha da fazladır.