2023 yılı ile birlikte yardım ödemeleri de zamlandı. Gelen zam sonrasında yardım ödemelerinden hangi miktarlar üzerinden yapılacağı da belli oldu.

Devlet tarafından yapılan karşılıksız sosyal yardım ödemelerini alanlar zamlı tutarları öğrenince çok sevinecek devlet tarafından ihtiyaç sahibi ve muhtaç vatandaşlar için çok sayıda sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. Yapılan bu sosyal yardım ödemeleri arasında kira yardımı, yaşlı aylığı, çocuk yardımı ve daha birçok yardım bulunuyor. Aile Destek Programı adı altında gerçekleştirilen bu sosyal yardım ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bu yardımlar sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1250 TL tutarından başlayan ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu konu ile alakalı başvuru şartlarının neler olduğu ve kimlerin başvuru yapabileceği ile alakalı bilgileri öğrenmek istiyorsanız haberiniz de karşılıksız ödeme olarak devlet tarafından verilen bu yardımların detaylarını bulabilirsiniz…

Aile Destek Programı Ödemeleri 2023 Yılında Da Devam Ediyor

Yüzbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaş için Aile Destek Programı dahilinde yapılan ödemeler 2023 yılında da aynı şekilde sürdürülüyor. 2023 yılında yapılan zam ile sosyal yardım ödemeleri de artış gösterdi. Buna göre 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlı aylığı yapılan zam sonrasında 1997 liraya yükseldi. Evde bakım desteği için yapılan ödemeler ise 4.336 TL oldu. Bununla birlikte engelli aylığı 2392 TL olurken sosyal eğitim destek yardımı 3708 TL olarak belirlendi. Bununla beraber Aile Destek Programı dahilinde 1250 TL olarak yapılan sosyal yardım ödemeleri de bulunuyor. Maddi sıkıntı yaşayan ve gerekli şartları taşıyan kişilere e-devlet üzerinden online bir biçimde ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuru yaptıktan sonra onay verildikten sonra PTT kanalıyla ödemeler gerçekleştiriliyor.

Aile Destek Programı Nedir Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile Destek Programı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve başvuru şartlarını öğrenmek isteyen kişiler şu bilgiler ile karşılaşıyor:

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan kişiler ile muhtaç vatandaşlara yardım etmek amacıyla uygulanan ve Haziran 2022 ile Mayıs 2023 dönemlerini kapsayan bu program Aile Destek Programı olarak adlandırılıyor. Bu program dahilinde hane içerisinde bulunan kişilerin ortalama kişi başı gelir tutarı hesaplandığında sahip oldukları gelir aralığına göre yardım tutarları aylık bir biçimde yapılarak destek ödemeleri ulaştırılıyor. Aile Destek Programı dahilinde yapılacak başvurular için e-devlet kapısı ile birlikte ikamet adresinin bulunduğu ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden hizmet veriliyor.

Aile Destek Programına başvuru yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Bununla birlikte hükümlü ya da tutuklu olan, öğrenci yurtlarında kalan ya da yetiştirme yurdunda kalan kişiler ile askerlik görevi süren kişiler bu kapsam dışında tutuluyor. Bu destek programından faydalanmak için yapılan başvuruların geçerli olması için hane içerisindeki gelir büyük öneme sahip. Hane içerisine giren toplam gelir hane içerisindeki kişilere bölündüğü zaman kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekiyor.

Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor! Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor!

Yapılan araştırmalar sonucu başvurusu onaylanan ve hak sahibi olan Haneler için ne kadar destek tutarı sağlanacağı da belirlenen gruplara göre gerçekleştiriliyor. Buna göre 1250 TL tutarında destek ödemesi almak mümkün oluyor. Bu kapsamda birçok kişi belirlenen sosyal yardım ödemelerinden faydalanarak geçim sıkıntılarını giderme konusunda önemli bir desteğe sahip oluyor. Aile Destek Programı ödemelerinden faydalanan yüz binlerce kişi bulunuyor.