Devlet ihtiyaç sahiplerine maddi yardım yapmaya devam ediyor. Yılbaşı yaklaşırken devletten maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara 1400 TL para yardımı müjdesi geldi. Devlet başvuran kişilerin PTT hesabına yılbaşı ikramiyesi niyetine verdiği 1400 TL nakit ödemesini yapacak. İhtiyaç sahipleri devletin yapacağı bu ikramiyenin ne zaman yatacağını ve nasıl başvuru yapılacağını araştırmaya başladı. Haberin devamında detaylara bakalım.

Devlet ihtiyaç sahiplerine maddi yardım yapmaya devam ediyor. Yılbaşı yaklaşırken devletten maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara 1400 TL para yardımı müjdesi geldi. Devlet başvuran kişilerin PTT hesabına yılbaşı ikramiyesi niyetine verdiği 1400 TL nakit ödemesini yapacak. İhtiyaç sahipleri devletin yapacağı bu ikramiyenin ne zaman yatacağını ve nasıl başvuru yapılacağını araştırmaya başladı. Haberin devamında detaylara bakalım.

Hem özel kurumlar hem devlet tarafından çok sayıda yardım kampanyası ve ödeme yapılıyor. Özel kurumlar, ihtiyaç sahiplerini birebir tespit edip hem erzak hem maddi yardım yaparak çok sayıda yardıma muhtaç kişiye yardım ediyorlar. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım desteği sunan özel kurumların yanı sıra devlet kurumları ve birebir devlet tarafından da dar gelirli ailelere yardımlar yapılıyor. Devlet özellikle özel gün ve aylarda yardım bekleyen vatandaşını düşünüyor. Devletten yeni yıl gelirken bir yardım haberi geldi. Devlet, maddi zorluk yaşayan ailelere yılbaşı ikramiyesi niyetine 1400 TL  Aralık ayı destek ödemesi yapacak. Peki, Aralık ayı destek ödemelerini kim alabiliyor, nasıl başvuru yapılıyor bakalım.

Ekran Resmi 2022-12-08 23.47.52

1400 TL Yılbaşı İkramiyesi Müjdesi Geldi!

Maddi zorluk yaşayan vatandaşları özellikle özel günlerde ve aylarda düşünen kurumlar, yeni yılın gelmesi ile çalışmalara başladı. Aralık ayının gelmesi demek Yılbaşı'nın da gelmesi demek. Yılbaşına sayılır günler kala ise birçok vatandaş liste yapmaya, eksiklerini almaya başladı. Yeni senenin gelmesi ile birlikte artacak fiyatlar ve zamlar ile brilikte çoğu kişi eksiklerini tamamlamaya çalışıyor. Tüm bu senaryonun dışında bir de ay sonunu zor getiren ve özellikle kış mevsiminin gelmesi ile masrafları, ödemeleri artan aileler ve kişiler de mevcut.

Bu tarz yardıma ekstra muhtaç kişilere yönelik çalışmalar her zamna olduğu gibi bu sene de devam ediyor. Yeni yılın gelmesini bahane edip çeşit çeşit kampanya ve yardım paketleri hazırlanıyor. Devlet tarafından dar gelirli ailelere Aralık ayında yardım paketi geldi. Devletin verdiği bu maddi destek paketi sayesinde çok sayıda kişi Aralık ayı maddi destek paketinden yararlanacak. Maddi destek paketinden yararlanmak isteyenler hemen araştırmalara başladı. Aralık ayı sosyal destek paketleri ne zaman, nereye yatacak? Aralık ayı sosyal destek paketlerinden kimler yararlanabilir, nasıl yararlanabilir? İşte detaylar...

Kredi Alacaklar Dikkat! Bankalar Faizleri Değiştirdi! Kredi Alacaklar Dikkat! Bankalar Faizleri Değiştirdi!

Ekran Resmi 2022-12-08 23.48.00

Başvuranların PTT Hesabına Ödemeleri Yatıyor

Yılın son ayı da geldi çattı. Yılın son ayının gelmesi de yeni senenin müjdecisi demek oluyor. Aralık ayının gelmesi ile beraber yılbaşı heyecanı da başladı. Birçok aile yaşadığı maddi zorluklardan dolayı yılbaşını düşünmese de devlet ve bazı kurumlar o vatandaşları da unutmadı. Yılbaşı ikramiyesi niyetine sosyal destek yardım paketleri ile pek çok ailenin ve kişinin yüzü gülecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca resmen açıklanan yazı ile beraber dar gelirli ailelere maddi yardım yapılacağı açıklandı.

Aralık ayında yapılacak olan Aralık ayı sosyal destek paketinin ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeme konusuna ilişkin açıklama henüz gelmedi. Ancak Aralık ayı bitmeden ve yeni yıl, Yılbaşı gelmeden ödemelerin vatandaşların PTT hesaplarına yapılacağı biliniyor. Öte yandan sosyal destek paketlerindeki yardım fiyatlarının güncellendiği, yardım tutarlarının arttığı biliniyor.

Sosyal destek paketinde 450-600 lira olan destek tutarı 850-1.250 liraya yükseltildi. Evde yaşayan çocuk sayısına bağlı olarak çok sayısına göre evlere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında para desteği verilecek. Bu durumda 1-2 çocuklu evlere 350 lira ek yardım sağlanırken 3 çocuklu evlere 450 lira ilave yardım yapılacak. Ve 4 çocuklu evlere 550 lira ilave yardım yapılırken 5 ve daha fazla çocuklu evlere 650 lira ilave yardım yapılacak.