Devlet tarafından vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşlara aylık 1.500 lira veriliyor.

Devlet tarafından vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşlara aylık 1.500 lira veriliyor.

Türkiye’de sosyal yardımlar son zamanlarda büyük önem kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca dağıtılan sosyal yardımlar vatandaşlar için bütçelere önem destek oluyor. Aile Bakanlığı çeşitli sosyal yardım programları yapılıyor. Yapılan yardımlar ise vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekillendiriliyor. Bu şekilde 50 farklı sosyal yardımları yapılırken her ay milyonlarca vatandaş için milyarlarca lira ödeniyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca açıklanan destek paketleri milyonlarca kişinin  kötü gün desteği olma hedefi ile yola çıktı. Dar gelirli ailelere yönelik yeni sosyal yardım paketleri art arda açıklanmaya devam ederken bir destek paketi daha açıklandı. İşte merak edilen yardım paketine ilişkin detaylar siz değerli  okurlarımız için haberimizde yer alıyor.

65 YAŞ ÜSTÜNE AYLIK BAĞLANIYOR

Sosyal yardım almak isteyen kişiler için istenen şartları Aile Bakanlığı açıkladı. Özellikle de 65 yaş üstü vatandaşlar için devlet desteği veriliyor. Bu vatandaşlar belirli şartları sağlamaları durumunda her ay sosyal yardım ödemelerini alabiliyorlar. Diğer sosyal yardımlarda uygulanan şartlar bu sosyal yardımda oldukça yumuşatılıyor. Durum böyle olunca çok daha fazla vatandaşın sosyal yardım almalarına fırsat sağlanıyor.

DEVLET HİMAYESİNE ALINIYORLAR

Aile Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre 65 yaş üzerinde olan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlar devlet bünyesinde değerlendiriliyorlar. İnsanların yaşlıklarında ekonomik sorun yaşamamaları gerektiğini ilke olarak kabul eden Aile Bakanlığı şartları sağlayan kişilere aylık bağlıyor. Bu aylık ile bu kişilerin ekonomik olarak daha rahat bir yaşantı sürmesini hedefliyor.

GELİR ŞARTI NE?

Sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılacak olan sosyal yardımın belirlenebilmesi için bir gelir koşulu bulunuyor. Bu gelir koşulu diğer sosyal yardımlarda uygulanan sistemden daha farklı bir şekilde hesaplanıyor. Normalde hane içi ortalama gelire dikkate alınıyor. Hanede kaç kişi yaşıyorsa onların gelirleri kişi sayısına göre bölünerek hane geliri ortalaması saptaması yapılıyor. Ancak bu sosyal yardımda hane içinde yaşayan kişiler dikkate alınmıyor. Onun yerine sosyal yardım başvurusu yapan kişinin ve onun eşinin geliri hesaplanıyor. Bu şekilde kişi başı ortalama aylık gelir 1.833 liranın altındaysa bu kişilere yaşlı aylığı bağlanabiliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığı tarafından yaşlı aylığından faydalanmak isteyen kişilerin başvuruyu nasıl yapabilecekleri merak ediyorlar. E-devlet üzerinden kolay bir şekilde başvurular yapılabiliyor. Ancak 65 yaş üstü kişilerin tamamı bu sistem ile işlemler kolay bir şekilde tamamlanabiliyor. Onlar da il ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru işlemlerini kolay bir şekilde tamamlanabiliyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR!

Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu! Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu!

Yaşlı aylığı dahilinde Aile Bakanlığı’nca vatandaşlara 1.536 lira ödeme yapılıyor. Bu ödemeyi sosyal yardıma hak kazanan kişiler aylıklarını her ay alabiliyorlar. Yapılan ödemeleri PTT şubelerinden de alınabiliyor.