Ünlü yatırımcı 2008 krizi sonrası yine uyardı "Uçak kazası izlemek gibi"

Daha önce 2008 krizini tahmin etmesi ile tüm dünyada ünlenen yatırımcı Michael Burry sosyal medyadaki paylaşımı ile yine dikkatleri üzerine çekti. Burry, "Bir uçak kazasını izlemeye benziyor" dedi.

İsabetli tahmini sonrası The Big Short (Büyük Açık) filmine ve kitabına da konu olan Michael Burry, sosyal medyada yazdığı yorumlarla küresel ekonomiye ilişkin endişelerini anlattı.

Burry tüm dünyanın kilitlendiği “2008’de dediğim gibi, bir uçak kazasını izlemeye benziyor. Acıtıyor, eğlenceli değil ve gülmüyorum” açıklamasını yaptı.

Olayın ardından ise asıl dikkat çen Burry'nin paylaşımının ardından küresel ekonomiye dair öngörüleriyle ilgili detaylı bilgi vermeyip ayrıca üstüne twitini silmesi oldu.

Ancak tabi ki Burry’nin paylaşımı, 2008 krizi benzeri bir finansal çöküşün yolda olduğu yorumları ile şimdiden piyasalarda yerini alan bir bilgi oldu.

Zaman zaman Twitter’da çeşitli yorumlarda bulunup yorumlarını silen Burry'nin, yaklaşık bir yıl önce perakende tüccarlarını “tüm çöküşlerin anası geliyor” şeklinde uyardığı da akıllara geldi.

Vakıfbank emekli maaşlarını kendi bankasından alanlara duyuru yaptı: 100.000 TL ödeme yapacak! Vakıfbank emekli maaşlarını kendi bankasından alanlara duyuru yaptı: 100.000 TL ödeme yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere merkez ekonomilerin politika yapıcılarının para politikasında sıkılaştırmaya gitmesi ekonomik durgunluk ihtimalini güçlendirirken, Burry’nin küresel ekonomik problemlere dair dikkat çeken yorumu pek yatırımcı tarafından paylaşıldı bile.

MİCHAEL BURRY KİMDİR?

kabahat çeşit ev the big short analysis - jrobertkreuz.com

Adını 2008 krizine yazdıran Burry, Amerikalı bir yatırımcı, hedge fon yöneticisi ve doktor.

Michael Burry kişisel yatırımlarına odaklanmak önce 2000’den 2008’e kadar yönettiği hedge fonu Scion Capital’i kurması ile de biliniyor.

2007 ve 2010 yılları arasında meydana gelen yüksek faizli ipotek (mortgage) krizini tahmin eden ve bundan kâr eden ilk yatırımcılar arasında olan Burry, bu olay ile aynı zamanda The Big Short adıyla bir film ve kitaba da konu olmuştu.

The Big Short – Sosyal Eleştiri