Kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar tarafından memur işçi ilanları yakından takip ediliyor. Peki, 2020 memur işçi alımları ne zaman yapılıyor? 2020 yılı personel alımlarında hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar.

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar tarafından memur işçi ilanları yakından takip ediliyor. Peki, 2020 memur işçi alımları ne zaman yapılıyor? 2020 yılı personel alımlarında hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar...



Kamu kurumları tarafından yıl boyunca memur alımları yapılmaktadır. İhtiyaç doğrultusunda belirlenen memur alımları internet siteleri aracılığıyla duyrulmaktadır. Kamu kurumları sadece KPSS puanı isteyen bölümlerde işçi alımları yapmaz.



KPSS puan şartı aranmayan alanlarda da işçi statüsüyle alımlar gerçekleştirilmektedir. Her kurumun kendi özel internet sitesi bulunmaktadır. Ayrıca, e-devlet üzerinden de kamu kurumu veya yarı özel işletmelerin iş ilanları açılmaktadır. Memur ve işçi statüsündeki alımlarda şartlar değişiklik göstermektedir. Kamu kurumları en az lise düzeyinde eğitim seviyesi aramaktadır. KPSS puanına göre atamalar ise toplu halde yapılmaktadır.



2020 yılı içerisindeki memur veya işçi alımlarını günlük olarak takip etmeniz faydalı olacaktır. Zira, binlerce aday tarafından başvuru yapılmaktadır. İstihdam edilecek personel sayısına bağlı olarak başvurular kabul edilmektedir. İnternet üzerinden başvuru yaptıktan sonra kurum yetkilileri tarafından incelemeye tabi tutulursunuz. Memur alımı yapan kurumlar farklı olsa dahi aranan bazı temel şartlar vardır. Adli sicil kaydının temiz olması, eğitim durumu, fiziksel engelin bulunmaması ve T.C. vatandaşı olunması gerekmektedir.

Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak


İstihdam edilecek personelin iş için yeterlilik durumu ise mülakatla sorgulanmaktadır. Memur alımlarında mülakat sistemi uygulanmaktadır. Mülakatlarda adaylara tarih, genel kültür ve coğrafyayla ilgili temel bilgiler yöneltilir. Ayrıca, işin mahiyetine göre özel sorular sorulmaktadır. İşçi statüsündeki alımlardaysa daha esnek bir yaklaşım tercih edilmektedir. İşçinin yapacağı işe göre fiziksel durumu öncelikli olarak incelenir. Son yıllarda memur alımlarında kişilerin sosyal medya paylaşımları da önemli bir rol üstlenmektedir.



Kurum kimliğine aykırı bir yapıda olmadığı belirlenen adaylar mülakata davet edilmektedir. KPSS puanı memur alımlarında başrolu oynamaktadır. Yüksek puana sahip kişilere öncelik tanınsa dahi esas alımlar mülakatlara göre belirlenmektedir.