TRT Kürdi kanalında bir programa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarına ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Öğretmen atamalarında hangi branş için ne kadar öğretmen alınacağı kararının ihtiyaçlara göre verildiğini bildiren S

4 Mayıs 2024 Resmi Gazetede Açıklanan Karar: Emeklilere 100.000 TL Ödeme 4 Mayıs 2024 Resmi Gazetede Açıklanan Karar: Emeklilere 100.000 TL Ödeme
TRT Kürdi kanalında bir programa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarına ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Öğretmen atamalarında hangi branş için ne kadar öğretmen alınacağı kararının ihtiyaçlara göre verildiğini bildiren Selçuk, kararlarla ilgili Maliye Bakanlığı ile de görüşmeler yapıldığını kaydetti. Selçuk, 2021 yılı öğretmen atamalarına ilişkin süreci de anlattı.



Atamaların dağılımından önce toplamda ne kadarlık bir kadroya ihtiyaç olduğunun saptandığını aktaran Selçuk, kadronun nasıl dağıtılacağının ele alındığını bildirdi. Bu nedenle önce bütçenin netleşmesini beklediklerini aktaran Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı'na her zamanki gibi en yüksek kadronun verilmesini umduklarını ifade etti. Selçuk, 2021 bütçesiyle ilgili rakamların netleşmesini beklediklerini açıkladı.

"Önce toplam atama sayısı belli olacak"


Bakan Selçuk, ilk etapta toplam atama sayısının belli olacağını daha sonra ise branşlara göre atama sayısının duyurulacağını kaydetti. 2021 öğretmen atamalarının kısa süre sonra duyurulacağını bildiren Bakan Selçuk, konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini vurguladı. 2020 yılında en fazla atama sayısının 2 bin 831 ile sınıf öğretmenliği olduğu kaydedildi.