Milyonlarca emekli vatandaş 2022 bayram ikramiyesi ne zaman, hangi gün yatacak sorusuna yanıt arıyor. Emekli vatandaşlara devlet tarafından her yıl dini bayramlar öncesinde emekli ikramiyesi veriliyor. Bu yıl emekli ikramiyelerine zam beklentisi de vardı ancak geçtiğimiz gün zam konusunun gündemde olmadığı açıklandı. Peki, 2022 bayram ikramiyesi ödeme günleri ne zaman? Bayram ikramiyesi ödemeleri hangi gün yatacak?

Ziraat Bankası'ndan Büyük Fırsat: Bankkart Sahiplerine 7500 TL Kazanma Şansı! Ziraat Bankası'ndan Büyük Fırsat: Bankkart Sahiplerine 7500 TL Kazanma Şansı!

Milyonlarca emekli vatandaş emekli Bayram ikramiyeleri için geri saymaya başladı. Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyelerine zam beklentisi de vardı ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada bayram ikramiyesine zammın gündemde olmadığını söyledi. Yani 2022 yılında daha emekli bayram ikramiyesi 1100 lira olarak hesaplara geçecek. Peki, hangi emekliler bayram ikramiyesi alacak? Emekli bayram ikramiyesi hangi gün yatacak 2022?

Emekli Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak 2022?

NTV canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli Bayram ikramiyesine ilişkin sorulara cevap verdi. Emekli Bayram ikramiyelerine zammın söz konusu olmadığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ödemelerin 28 ya da 29 Nisan tarihlerinde emekli vatandaşların hesaplarına yatacağını söyledi. Ayrıca Vedat Bilgin asgari ücrete enflasyon zammı da olmayacağını dile getirdi.

Kimler emekli bayram ikramiyesi alabilir?

Ramazan Bayramı öncesinde emekli vatandaşı da 1100 TL emekli bayram ikramiyesi ödenecek. Ancak Engelli, evde bakım maaşı alan ve yaşlılık aylığı alan vatandaşlar da emekli bayram ikramiyesi beklentisine girdi. Peki, kimler emekli bayram ikramiyesi verilir? Emekli bayram ikramiyesi alabilecek olanların listesi şöyle;

*SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri,

*Şehit yakını ve gaziler,

*Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar,

*Geçici köy korucuları,

*Şeref aylığı sahipleri,

*Şampiyon sporcular,

*Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

*Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri girmektedir.