2022 Kadir Gecesi ne zaman? 2022 Kadir gecesi hangi güne denk geliyor? On bir ayın sultanı Ramazan ayı devam ediyor. Ramazan ayının içinde ise bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi var. Bu mübarek gecede eller semaya açılacak, ibadetler yerine getirilecek. İbadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar ise arama motorunda 2022 Kadir Gecesi ne zaman? 2022 Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor sorularına cevap arıyor.

2022 Kadir Gecesi ne zaman? 2022 Kadir gecesi hangi zamana denk geliyor? Kadir gecesi hangi günü idrak edilecek? Müslümanlar Kadir Gecesi'nde ibadetlerini yerine getirebilmek için Ramazan ayında hangi gün Kadir gecesi olduğunu merak ediyor. Bu ihtişamlı gecenin faziletlerinden faydalanmak isteyenler her gün olduğu gibi bugün de arama motorunda araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Kadir gecesi hangi gün 2022? Kadir gecesi hangi güne denk geliyor?

2022 Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün?

2020 yılı Ramazan ayında Kadir Gecesi 27 Nisan çarşamba gecesi idrak edilecek. On bir ayın sultanı ramazan ayı içerisinde en önemli gün olarak bilinen Kadir Gecesi'nde ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar doğru günü öğrenmek için uzun süredir araştırma yapıyordu. Kadir Gecesi ile ilgili Kur’an-ı Kerim'de Kadr suresinde verilen bilgilere göre Bu önemli gecenin Ramazan ayı içerisinde olduğu ortaya çıkıyor. Ancak Ramazan ayının hangi günü olduğu kesin olarak belirtilmiyor. Kadir Gecesi'ni daha çok Ramazan ayının son 10 ya da 7 günü içerisinde tekli gecelerde aramak gerekiyor.

Kadir gecesinde yapılacak ibadetler neler?

Kadir gecesinde hangi ibadetler yapılmalı, Kadir gecesinde yapılacak ibadetler neler gibi soruların yanıtı da herkes tarafından merak ediliyor ve aranıyor. Hak dostları özellikle namaz borcu olan Müslümanların bu mübarek gecede kaza namazı kılmaları gerektiğini söylerken yapılması tavsiye edilen diğer ibadetler ise şöyledir;

Kur’ân-ı Kerîm okumak

Tevbe istiğfar etmek

Salat u selam getirmek

Hamd etmek ve şükür halinde bulunmak

Allah’ı çokça zikretmek

Sadaka vermek

Ayrıca Ramazan ayında Kadir gecesinin hangi gece olduğu bilinmediği için her gün şunların yapılması da tavsiye ediliyor;

Gece herhangi bir namaz kılarken zamm-ı sure olarak veya namaz dışında Kadir sûresini okumalı.

Şu duayı okumalı: (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî.)

Birkaç sayfa Kur'an-ı kerim okumalı.

İlmihalden birkaç sayfa okumalı.

Balkon ve Mutfak Konforu İçin İpuçları Balkon ve Mutfak Konforu İçin İpuçları

Az da olsa İslâmiyet’i doğru yayan kuruluşlara yardım yapmalı veya sadaka vermeli.

Gece seher vakti, iki rekât namaz kılıp, silsile-i aliyyeyi okuyarak, o âlimlerin hürmetine dua etmeli.

Gündüzü de gecesi gibi kıymetli olduğu için gündüzleri de değerlendirmelidir.