Yaşanan KPSS Sınavı skandalı ardından Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik konuştu ve ortalık bir daha karıştı...

Yediiklim Yayınları Sahibi Münir Çelik, Ostim'deki Yediiklim Yayınevi'nde 2022KPSS lisans sınavı hakkında ilgili iddialara cevap verdi ama "20 sorunun noktası, virgülüne kadar ÖSYM soruları ile aynı olduğunun" asılsız olduğunu iddia ederken kurduğu cümleler ise dikkat çekti.

Yediiklim Yayınevi'nde gazetecilere konuşan Münir Çelik, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavlar için sor testi hazırladıklarını açıklayınca ortalık karıştı.

ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının soru hazırladığını söyleyen Çelik, soruları geçmiş yıllardakilerden esinlenerek hazırladıklarını söylerken soruları "herhangi birilerine özel" hazırlamadıklarını savunarak "Sosyal medyada dolaşan 20 adet noktası, virgülüne kadar aynı denilen sorularla ilgili iddialar asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, olması da mümkün değildir, hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş değil. Bu yayınevinin tarihinde böyle bir şey yok." dedi.

Yaşanılan olayda kendilerinin mağdur olduğunu savunan Çelik Devlet Denetleme Kurulu ile görüştüklerini aktaran Çelik sonrası Odatv, bu açıklamaları Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer’e sordu ve Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer de , Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik’in açıklamasındaki “ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanları özgün sorular hazırladı” ifadelerine dikkat çekti.

Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer “Ne zamandan beri ÖSYM soruları özel bir kurumun uzmanlarına hazırlattırılıyor” diyerek konuya şu ifadeler ile dikkat çekti;

“Bu iş özel kurumlara hazırlatma noktasına geldiyse yazıklar olsun, büyük bir skandaldır. ÖSYM’nin Yediiklim Yayınevi gibi özel yayınevine soru hazırlatması kabul edilebilir değil.

Daha önce ÖSYM’nin öğretmen kadrosu vardı, soru hazırlama komisyonu dışarı çıkamıyordu, kapanıyordu. İhtiyaçları karşılanıyordu, hayatla bağı kesiliyordu.

Buradan suç duyurusunda bulunuyorum, savcıları göreve davet ediyorum. Çocuklarımızın geleceğiyle bu kadar oynanmaz. Hangi vicdan bunu kabul edebilir?

Atatürk’ün eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur, yaklaşımına karşılık, binlerce çocuğumuz feda ediliyor. Azıcık onurları varsa istifa etmeliler. Tüm sorumlularını istifaya davet ediyorum.”

Saz çalan kimselere verilen ad hangisidir? Saz çalan kimselere verilen ad hangisidir?