Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs 2023 seçimleri için konuştu. Deprem sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erteleneceği ve vaktinde yapılmayacağı söyleniyordu. Resmi açıklama ile birlikte seçim için belirlenen tarih ortaya çıktı. Depremzede bölgesinde konuşan Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin detaylar tek tek ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapmış olduğu açıklamada 2023 yılında düzenlenmesi beklenen seçimler için konuştu. Hali hazırda seçimin ertelelenebileceği yönünde çok fazla iddia ortaya atılıyordu. Ancak bunların hiç biri yaşanmadı.

Seçim İçin 14 Mayıs'ı Gösterdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için atılan adımları değiştirmedi ve 14 Mayıs 2023 tarihini gösterdi. Açıklamasında ise "Bu millet vakit geliyor 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir. Onlar deprem bölgesine gidip sadece konuşacak poz verip dönecek. Şu anda biz can derdindeyiz onlar ise mal derdinde. Şimdilik not ediyoruz vakti gelince bu notları açıklayacağız. Adaylık kavgasından milletin dertleriyle dertlenemeyenlerin kendi sığ dünyalarıyla baş başa bırakıyoruz." ifadesine yer verdi. 

Cumhurbaşkanlığı Seçim Tarihi Değişmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklama ile seçim tarihinin değişmediğini netleştirdi. Bu konuda bir çalışma yapılacağı iddia edilse de tüm bu iddialar asılsız çıktı. Öte yandan konuşmasında depremzedelere sağlanan destek için de önemli ifadelere yer verdi. Günlerdir tartışılan seçim konusu ise bu sayede biraz daha geri planda kalacak. Seçimlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değil.