2023 yılı emekli ikramiyesine yönelik önemli bir adım atılabilir. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri için 5500 TL iddiası ortaya atıldı. En düşük emekli maaşı ile toplam ikramiye bedeli eşit mi tutulacak? Seçim öncesi hükümetten emeklileri sevindirecek ikinci sürpriz her an gelebilir.

Milyonlarca emeklinin gözü yakın zaman sonra başlayacak olan Ramazan Bayramı'na çevrilmiş vaziyette. Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına ikramiye ödemeleri yatırılacak. Hal böyle olunca emekli ikramiyesinin kaç TL olacağı merak konusu haline geldi.
İkramiye ödemelerinde atılacak adım merak ediliyor. Bu konuyla ilgili çeşitli değerlendirmeler gündeme geldi. Emekli maaşı ile bağlantılı şekilde ikramiye ödenecek olmasından tutun da çeşitli detaylar paylaşıldı. Öte yandan en düşük emekli maaşının ikramiyeye yansıtılacak olmasıyla ilgili bir iddia da paylaşıldı.

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar

Emekli İkramiyesi 5500 TL mi Olacak?

Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin toplam 5500 TL'ye kadar çıkabileceği iddia edilmekte. Yani bu bayramda emeklilere 2750 TL ikramiye ödenebilir. Kurban Bayramı'nda ise bir 2750 TL daha ödenerek toplam en düşük emekli maaşına bedel olan 5500 TL'ye tamamlanabilir.

Henüz Resmi  Açıklama Gelmiş Değil

2023 emekli ikramiye ödemelerine ilişkin henüz resmi açıklama gelmedi. Bununla birlikte milyonlarca emeklinin gözü kulağı ikramiye zammında olacak. Hükümetin seçim öncesi emeklilere EYT'den sonra yapacağı sürprizlerden biri ikramiye ödemelerinde artış olabilir.