2023 Ocak ayı asgari ücret zammıyla alakalı çok sayıda haber yaptık. Bu haberimizde ise Ankara kulislerinden aldığımız bilgileri vereceğiz.

2023 Ocak ayı asgari ücret zammına ilişkin çok sayıda haber ve gelişme ardı arına geliyor. İlan365.net olarak Ankara kulislerinden edindiğimiz bilgileri vereceğiz. 2023 asgari ücret zammı bilindiği gibi Aralık ayında kesinleşecek. Toplanacak olan komisyon asgari ücret zammı için kararı verecek. Şu ana kadar pek çok rakam telaffuz edildi. 

Geçen sene Ocak ayından yapılan zam ardından Temmuz ayında da asgari ücrete zam yapılmıştı. Yapılan Temmuz zammı sonrası iğneden ipliğe her şeye peş peşe zamlar geldi enflasyon oranları adeta şaha kalktı. Bu anlamda Temmuz ayında yapılan zamlarda hemen eridi. 

2023 Ocak ayı asgari ücret zammı başka zamlara benzemeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile başka hükümet temsilcileri asgari ücret zammı ile alakalı yüksek zam verileceğini açıklamışlardı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete zam ile alakalı, "Asgari ücret zammı için bundan öncekilerden çok daha değişik bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete Aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

PTT'den emeklilere kredi kampanyası başladı: 70.000 TL'ye kadar nakit ödenecek! PTT'den emeklilere kredi kampanyası başladı: 70.000 TL'ye kadar nakit ödenecek!

2023 asgari ücret zammı için kafa karıştıran rakamlar 

Şimdiye kadar asgari ücrete zammıyla ilgili 7.250, 7.800, 9.200 ve en son olarak 10.000 TL gibi rakamlar ortaya atıldı. Bu anlamda 2023 bütçe sunumu yapan Cumhurbaşkanı Fuat Oktay,  bütçede ‘işveren sigorta prim desteği’ kalemi dikkatleri çekti.

İlan365 2023 Ocak ayı asgari ücret rakamını açıklıyor 

Ankara kulislerinden aldığımız haberler bağlamında işverene yapılacak sigorta prim desteğinde yüzde 55'lik zam yapılacak. Bu şekilde asgari ücrete zam ile alakalı da bilgi veriyor. Bu oranda zam yapılırsa 2023 Ocak ayı asgari ücret rakamı 8.550 TL civarlarında olacak. 

ilan365.net özel haber