2023 yılı yaş çay üreticilerine verilecek prim destek ödemesi ne zaman yapılacak? Çay üretimi konusunda bakanlığın teşvik ettiği üreticilere kilogram başı ödenecek para miktarı belli oldu mu? İşte yaş çay üreticilerine destek parası ödeme tarihi ve detaylar...

2023 yılı itibarıyla yaş çay üreticilerine ödenecek destek primlerine dair neler biliyoruz? Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu kilogram başı destek parası ile birlikte üreticilere ödeme sağlanıyor. Bu sene ne kadar ödeneceği merak edilmeye başlandı.

Yaş Çay Destek Ödemesi Ne Zaman?

Yaş çay destek ödemesinin geçtiğimiz yıl Mart ayında yapıldığı biliniyor. Yine 2023 yılında da Mart ayında ödemelerin hesaplara geçmesi beklenmekte. Haliyle önümüzdeki 10 günün kritik olduğu ifade ediliyor.

Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu! Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu!

ÇAYKUR Üreticilere Ödüyor!

Yaş çay üreticilerine destek primlerini ÇAYKUR ödemektedir. Her yıl olduğu gibi bu sene de paralar hesaplara yatırılacak. Dolayısıyla, ne kadar ödeme yapılacağı da Mart ayı sonu gibi ortaya çıkacaktır. Dünyada sahip olunan çayın çok önemli bir kısmı Türkiye'de bulunuyor. Bu nedenle çay üretimi konusunda yaş çay üreticilerinin teşvik edilmesi gerekmekte. Tarım ve Orman Bakanlığı ise bunu en iyi şekilde sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor.