Cumhurbaşkanı onayı ile 15 milyon emekliye 10000 TL ek ödeme verilecek Cumhurbaşkanı onayı ile 15 milyon emekliye 10000 TL ek ödeme verilecek

2023 yılında bir aile için verilmesi gereken fitre ödemesine ilişkin güncelleme yapıldı. Mevcut enflasyon ve gıda fiyatları da göz önünde bulundurularak Diyanet'teen açıklama geldi. İki öğünlük için belirlenen ücreti ailedeki birey sayısı ile çarparak fitre ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

2023 Fitre Kaç TL Oldu?

Diyanet fitre ödemelerine dair açıklama yaptı. Her yıl yapıldığı gibi bu sene de fitrenin kaç TL olacağına karar verildi. Mevcut ekonomik durum göz önünde tutuldu. 2023 yılı Ramazan Ayı fitre ödemesinin iki öğün için 70 TL olduğu belirtildi. Kişi başı 70 TL olan fitrenin ailede kaç kişi bulunuyor ise o sayıyla çarpılması gerekiyor. Örnek verilmesi amacı adına, bir ailede 4 kişi yaşıyor ise toplama 280 TL'lik fitre verilmesi şart. 

Ramazan Fitresi Kimlere Verilir?

Fitre, yakın akraba dışında yoksul olan müslümanlara verilen yardımı kapsamaktadır. Dolayısıyla eşinize çocuklarınıza verilen para fitre olarak sayılmaz. Fitre verilecek kişinin maddi durumunun iyi olmaması yani zenginlik şartlarını karşılamaması esastır.

Editör: Ali Kutlu