4D'li taşeron işçilere müjdeli haberler şimdiden gelmeye başladı. Bu anlamda 3000 TL zam ve tayin, görev tanımı, yüzdelik dilim! İlk toplu sözleşme açıklaması geldi.

4D'li taşeron işçi 2023 zam haberleri gelmeye başladı. 2023’te taşeron kamu işçilerine yapılacak olan zam merak hususu oldu. Memur maaşlarına ve asgari ücrete oluşturulan zamlar ardından taşeron işçiler, kendi maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. 2023 yılıyla eş güdümlü yeni düzenlemeler de ortaya çıkmaya başlamış durumda. Bu kapsamda son taşeron işçilerle alakalı kapsamlı bir çalışma uygulanacağı ifade ediliyor! Her sene maaş üstüne enflasyon farkı ekleniyor. 2023 yılında da aynı şekilde olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirtiğine göre ise, memur sözleşmesinde ortaya konan yüzde 4,5'luk artış, taşeron kamu isçilerde de yapılacak. Böylece sözleşmedeki oran ve enflasyon farkıyla toplandığı zaman ise en az yüzde 35 olacak. 

2023 yılında 4D'li taşeron işçilere müjde! 3000 TL, zam, tayin, görev tanımı, yüzdelik dilim! İlk toplu sözleşme...

Taşeron işçilerin bir başka isteği ise yüzdelik dilim ek zammıdır. Maaşlarının asgari ücretle doğru orantılı artmasını isteyen taşeron işçiler, devletin bu hususta toplu bir düzenleme yapmasını talep ediyor. Bu tip konularda, hukuka yansımış olan davalardaki olumlu kararların emsal niyetliği taşımasını istiyorlar. 

Tediye ödemeleri

Kamu işçilerine ek tediye ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacakları belli oldu. Buna göre kamu işçileri iki taksit durumunda ek tediye ödemelerini alabilecekler. 2022 ek tediye ücreti ilk taksiti kamu işçilerine 28 Ocak 2022 tarihinde, ikinci taksiti ise 29 Nisan 2022 tarihlerinde ödenecek. Her taksitte kamu işçileri 26 günlük ek tediye ücreti alacak ve toplamda 52 günlük ek tediye ücreti almış olacaklar. Öte yandan maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışan kamu işçileri ise 2022 ek tediye ödemelerinin tamamını 23 Aralık 2022 tarihinde alabilecekler.

İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün! İş Bankası'ndan Ramazan Bayramı Öncesi Müjde: Faizsiz Kredi Fırsatı Son 3 Gün!