Milyonları bulan memurun beklediği zamla ilgili 11 bin TL'lik maaş artışı iddiaları ortaya atıldı. Buna göre memurun alacağı en düşük maaş 33 bin Tl olacak. Peki konuyla ilgili hükümet yetkilileri neler söylüyor? Ekim ayının gelmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere Kasım ayında 5000 TL'lik bir ikramiye ödenmesi planını duyurdu. Bu özel ödemeye ek olarak, emekli maaşlarında ne tür bir artış olacağı da büyük bir merak konusu. Emekli maaşlarında beklenen zamların hesaplamaları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen üç aylık enflasyon oranları temel alınarak yapılıyor. Bu durum, çeşitli meslek dallarında çalışan memurların da gündeminde.

Memura En Az %50 Zam Bekleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ağustos ayında yapılan toplu sözleşme müzakereleri sonrasında 2024'ün ilk yarısı için memurlara yüzde 15 zam yapılacağını ifade etti. Ancak bu zammın yanı sıra, Bakan Işıkhan enflasyon oranının da maaşlara yansıtılacağını belirtti ve memur maaşlarında yüzde 50 civarında bir artış bekleniyor. Son üç ayın enflasyon verileri dikkate alındığında, memurlara yüzde 35.73 oranında bir zam yapılması öngörülüyor. Ancak ilerleyen dönemlerde açıklanacak olan enflasyon oranları bu zammın yükselebileceğine işaret etmekte. Dolayısıyla güncel zam yüzdesi henüz belli olmasa da memurların alım güçlerinin artması için önemli çalışmalar atılacağı kesin.

PTT'den Emeklilere Ödeme! 100.000 TL'ye Kadar Anında Nakit Ödeme Verilecek! PTT'den Emeklilere Ödeme! 100.000 TL'ye Kadar Anında Nakit Ödeme Verilecek!

Başkan Erdoğan soluk aldıran müjdeyi verdi! 100.000 TL'ye kadar borçlar

Editör: Ali Kutlu