300 bin TL konut yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar için başvurular başladı. Başvurusuz ödeme yapılmıyor. İşte detaylar...

Devletten vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yatan ödemelerden yararlanmak isteyen başvurular için müracaatlar başladı. Konut yardımından 300 bin TL’ye kadar faydalanmak isteyenlere şartlar ve başvuru detayları açıklandı. Peki, kimler konut yardımından yararlanabilir? Konut yardımı şartları neler? Konut yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar haberimizde... 

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar

AİLE BAKANLIĞI KONUT YARDIMI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında sağlanan konut yardımlarından faydalanmak isteyenlerin öncelikle müracaatlarını yapması gerekiyor. Müracaat eden kişilere kira ve konut satış fiyatlarının artmasıyla birlikte 300 bin TL’ye kadar karşılıksız konut yardımı desteği sağlanıyor.  

konut yardımı ne kadar

Başvurularını yapan vatandaşlar evleri için 300 bin TL tadilat, bakım, onarım, yapım ödemesi alabiliyor. Yüz binlerce vatandaşın başvurularını yapmasının ardından konut yardımı türüne bağlı olarak 35 bin TL’den 300 bin TL’ye kadar ödemeler gerçekleştiriliyor. Peki, kimler konut yardımına başvurabiliyor?  

KONUT YARDIMI KİMLERE VERİLİR? 

Konut yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Ayrıca üstüne bir tapu geçmiş kişilere konut yardımı verilmemektedir. 81 il ve ilçelerden alınan konut yardımı başvurularında öncelik dar gelirli ailelere verilmektedir. 

35.000 - 300.000 TL ARASINDA KONUT YARDIMI 

Konut yardımı tadilat ve onarım için 35 bin TL ile 100 bin TL arasında değişmektedir. Bunun yanı sıra 200 bin TL prefabrik ev yapımı için 300 bin TL ise betonarme ev yapım desteği amacıyla vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla aktarılmaktadır. 

konut yardımı başvurusu

Konut yardımı almak isteyen vatandaşlar müracaatlarını ise SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığı ile kendisine en yakın olan kuruluştan yapabilmektedir. Böylelikle vatandaşlar bakımsız, sağlıksız, eski evlerinden kurtularak daha rahat şartlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.