3500 TL'den 6000 TL'ye kadar emekli maaşı alan vatandaşlara yeni yılda yüzde kaç zam yapılacak? Açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte emeklilere ne kadar yansıyacağı merak edilen zamlara ilişkin bilinmeyenler aktarıldı. Emeklilere yapılması beklenen güncel zamlı maaş tablosu...

Ocak 2023'ten itibaren emekliler yüzde kaç zam alacak merak konusu haline geldi. Konuyla ilgili güncel gelişmeler ve dahası ortaya çıkıyor. Kasım ayı enflasyon rakamının açıklanması, emekli maaşlarına yapılacak zammı daha da yaklaştırdı. Artık geriye yalnızca Aralık ayı enflasyonu kaldı. Aralık aı enflasyonu da açıklandığı vakit, emeklilere yüzde kaç zam yapılacağı sorusu yanıt bulacak. Ancak elimizdeki veriler doğrultusunda emeklilere ne kadar ödeme yapılacağı üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilir.

Refah Payı Yüzde Kaç Olacak?

Emeklilere verilecek refah payının yüzde kaç olacağı hali hazırda netleşmiş değil. Ancak hem Cumhurbaşkanı hem de hükümet yetkililerinden gelen açıklamada emeklilerin daha iyi geçim şartlarına sahip olabilmesi adına refah payına dikkat edileceği vurgulanmakta. 2023 yılı emekli maaşı zammına dair enflasyon ile bağlantılı zam tahminleri paylaşıldı.

Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı

En Düşük Emekli Maaşı Artacak

En düşük emekli maaşı kaç TL olacak sorusuna ithafen, 3500 TL'den şu anki verilerle kaç TL'ye çıkabileceği üzerine konuşacağız. Hali hazırda açıklanan enflasyon baz alındığında, ortalama 3990 TL'ye çıkması bekleniyor. En düşük emekli maaşı neredeyse 4000 TL olacak. Refah payının artırılması veya enflasyondaki beklenmedik gelişmeler, maaşı daha da artırabilir.

emeklid

Emekli Maaşı Zamları (Enflasyona Göre)

3500 TL maaş alan bir emekli, zamla birlikte 3990 TL maaş alabilir. 4500 TL maaş alan bir emeklinin ise ortalama 5120 TL maaş alması bekleniyor. 6000 TL emekli maaşı alan bir vatandaşın ise yeni maaşının 6800 TL'ye çıkması muhtemel gözüküyor. Bu zamlı maaş listesi, Kasım ayına kadar resmi kaynak tarafından paylaşılan enflasyon verileri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Resmi kaynak yerine geçmemekle birlikte, gerçek sonuçları yansıtmaktan ziyade tahminidir.