4337 TL aylık yardım ödemesini almaya hak kazananların listesi belirlendi. 28 Mart'tan itibaren ödemeler hesaplara tanımlanıyor. Peki e-Devlet'ten evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır? Aylık olarak verilen bu ödeme için 2023 başvuru şartları belli oldu.

Aylık olarak verilen sosyal yardımları kimlerin alacağı belli oldu. Eğer yeni başvuru yapmışsanız veya başvuru yapmayı düşünüyorsanız ödeme için sorgulamayı nasıl yapacağınız hakkında bilgi vereceğiz. 4337 TL'lik evde bakım maaşı için merak edilenler ortaya çıktı. Evde bakım maaşında şartlar nedir?

Evde Bakım Maaşı Kime Verilir?

Evde bakım maaşı alabilmeniz için gelir durumunuzun belirli bir seviyenin altında olması şart. Öte yandan Sağlık Kurulu'ndan engelli raporu almanız ve bu raporun belirli bir yüzdenin üzerinde olması gerekiyor. Dolayısıyla kendine bakmakta zorluk çeken ve bu noktada da belge ile kanıtlamış kişilere evde bakım maaşı ödenir. 2023 yılında yapılan sosyal destek zammı sonrasında evde bakım ödememsi aylık 4337 TL olarak güncellendi.

Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek! Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek!

Evde Bakım Maaşı Ödemesi Sorgulama!

Evde bakım maaşınızı PTT'den alabileceğiniz gibi Ziraat Bankası üzerinden de çekebilirsiniz. Ödemeyi almaya hak kazanmanız konusunda e-Devlet üzerinden gerekli sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Başvuru için ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeniz veya e-Devlet'ten işlem sağlamanız gerekecek.