Atatürk Orman Çiftliği'ni inşaata açan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapılan talan ve yağmaya yapılan tüm itirazları da dikkate almazken hız da kesmiyor.

LİMAK’ın AOÇ arazisine konut ve ticaret alanı inşa etmesine belediyenin 14 kez yaptığı itirazı dikkate almayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı  ikinci imar planı değişikliğini de askıya çıkarttı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve meslek odalarının tüm itirazlarına karşın Mustafa Kemal Atatürk’ün başkent ilan edilen Ankara’nın imarı için 1926 kurulmasını istediği Çimento Fabrikası ve Atatürk Orman Çiftliği’ni inşaata açan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yine LİMAK için parselasyona ilişkin ikinci imar planı değişikliğini de askıya çıkarttı.

TARİHİ ÇİMENTO FABRİKASI VE SONRASI LİMAK İÇİN OLDU!

Cengiz Holding, Limak'ı şikayet etti; CHP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin elektrik ihalesini aldı

2011 yılında Limak Holding’in olan Çimento Fabrikası, yıllardır hedefe alınan ve yağmalanmaya devam eden Atatürk Orman Çiftliği alanındaki yeni rant adresi olarak Mart ayında Limak Holding’in 588 bin metrekarelik orman çiftliği arazisi üzerine lüks konutlar ve ticaret merkezleri yapabilmesi için imar planı değişikliği yapıldı.

İmar planı raporlarına göre, 588 bin metrekarelik Atatürk Orman Çiftliği arazisinin, 261 bin metrekaresi konut, 50 bin metrekarelik bölümü ticaret ve konut, 12 bin metrekaresi ise özel eğitim alanı olarak kullanılacak ve geri kalan bölüme ise anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, dini tesis, sağlık alanı, park, otopark ve yol inşa edilecek.

Atatürk Orman Çiftliği’ni koruma amaçlı yasal düzenlemelere göre, kullanım amacı değişen arazilerin eski haline döndürülmesi ya da tarihi değeri olan yapıların koruma altına alınması gerekirken yapılaşmaya açılması tepki çekerken Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a geçince belediye tarafından bakanlık aleyhine dava açılmıştı.

"YAPILAŞMAYA GİDİLEMEYECEĞİNE DAİR" KESİN HÜKÜM VAR AMA...

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki yapıların boşaltılması için başvuru

14 ayrı itirazda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dava dilekçesinde 2018 yılından bu yana değişiklik istemine üç kez olumsuz görüş verildiği belirtilerek, yeni planın kanunlara aykırılığın yanısıra AOÇ’nin kuruluş amacı ve ruhuna da aykırılık oluşturduğunun altı çizilerek yapılaşmaya açılan arazinin sit alanı üzerinde bulunduğu belirtilmişti.

Ayrıca Atatürk Orman Çiftliği Kanunu’nda arazi üzerine konut, ticaret ve sanayi amaçlı yapılaşmaya gidilemeyeceğine ilişkin kesin hüküm bulunduğuna dikkat çekilen dilekçe ile “telafisi güç zararların önüne geçilmesi için” öncelikle yürütmeyi durdurma kararı alınması istenmişti.

Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor Sıfır ve 2. El araç alacaklar dikkat! Araçlar zamlanıyor

PARÇA PARÇA KOPARTILAN "ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ"NE ERDOĞAN DA SARAY YAPTIRMIŞTI!

Millete 'külfete katlanın' diyen Erdoğan, Saray'ı bırakıp Subayevleri'ne dönecek mi? - BoldMedya

Ancak bu arada dava süreçleri başlarken ilgili bakanlık bu defa da 28 Temmuz tarihinde arazinin yapılaşma için kullanılmasını sağlayacak parselasyona ilişkin ikinci bir değişiklik planını askıya çıkarttı.

ABB bu değişikliğin de iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açmaya hazırlanrken Sayıştay’ın raporunda bulunan, 2020 yıl sonu itibarıyla 33 bin 98 dekar büyüklüğündeki AOÇ arazisinin, yüzde 67 oranında 22 bin 200 dekarlık kısmının orman alanı olarak belirlendiği, arazinin yüzde 14 oranında 4 bin 748 dekarlık kısmının çeşitli kamu ve özel sektör gerçek ve tüzel kişilerine kiraya verildiği bilgisi ve bizzat Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın da mevzuata aykırı olarak alana Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yaptırdığı hatırlandı.