Türkiye genelinde bu yıl yaşanan yoğun kuraklık Burdur Gölü'nü de etkiledi. Göller Yöresi'nde yer alan Burdur Gölü'nün su seviyesi son zamanlarda iyice azaldı ve kuruma tehlikesi ortaya çıktı.

Türkiye genelinde bu yıl yaşanan yoğun kuraklık Burdur Gölü'nü de etkiledi. Göller Yöresi'nde yer alan Burdur Gölü'nün su seviyesi son zamanlarda iyice azaldı ve kuruma tehlikesi ortaya çıktı. Ancak yaklaşık son 10 gündür gölün kıyı çevrelerinde gözlenen gaz çıkışı, kuraklığın dışındaki başka bir afet korkusunu yeniden gündeme getirdi. Bölgede yakın zamanda bir depremin meydana gelebileceği iddia ediliyor.


"Göl, tektonik bir bölgede yer alıyor"


Jeofizik mühendisi Abdurrahman Arıkan, Burdur Gölü'nün tektonik bir bölgede yer alması nedeniyle burada gerçekleşen bazı aktivitelerin depremin habercisi olabileceğini kaydetti. Bu gölün, çeşitli tektonik vakalar sonucu oluşan boşluğa suyun dolmasıyla meydana geldiğini belirten Arıkan, fay hatlarından dolayı bazı kısımlarının aniden derinleştiğini aktardı.


"Olası bir depremin habercisi olabilir"


Gölde son zamanlarda gözlenen gaz çıkışlarının kökeninin henüz belli olmadığını dile getiren Arıkan, durumun yaşanacak bir depreme işaret ediyor olabileceğini kaydetti. Bölgenin "birinci derece deprem bölgesi" olduğunu hatırlatan Arıkan, olası bir depreme dair ikna edici verilerin elde edildiğini ifade etti. Bu gaz çıkışının bir stres boşalmasına yol açabileceğini belirten Arıkan, yapılacak inceleme sonucu durumun netleşeceğini söyledi.