Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr.

Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun ataması nedeniyle üniversitede gerilim iyice yükseldi. Ülke gündemini son zamanlarda meşgul eden protestolara sert tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü" açılış töreninde konuya ilişkin açıklamada bulundu. Melih Bulu'nun rutin bir atama sonucunda okulun rektörü olduğunun altını çizen Erdoğan, üniversite kampüsü önünde yapılan gösterileri "terörist eylemler" olarak niteledi.


Gezi olayları ve 15 Temmuz'u örnek gösterdi!


Üniversitede başlayan eylemlerin fikir özgürlüğüyle ilgisi bulunmadığını öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı senaryoya 18 yıl boyunca şahit olduklarını dile getirdi. Boğaziçi'ndeki eylemleri, Cumhuriyet mitingleri ve Gezi Parkı olaylarına benzeten Erdoğan, aynı zihniyetin Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ine bira kutularıyla girdiğini hatırlattı.



Bu kişilerin bölücü terör örgütleriyle omuz omuza verdiğini kaydeden Erdoğan, 6-8 Ekim olayları ve 17-25 Aralık 2013'teki tape davalarına deste verdiklerini bildirdi. Erdoğan, Boğaziçi'ndeki rektör protestosuna destek verenlerin, 15 Temmuz darbe girişiminde de televizyon başında sevinçle ellerini ovuşturduklarını iddia etti.

Boğaziçi'nde ne oluyor?


Daha önce AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasıyla birlikte öğrenciler de  üniversite kampüsü önünde protesto gösterisine başladı. Olaylar esnasında göstericilerle polis arasında zaman zaman arbede yaşandı, bir grup öğrencinin "katil polis" sloganları attığı görüldü.



Kampüs giriş kapısının polis kelepçesiyle kapatılması ise protestonun sembol görüntülerinden biri oldu. Kendisini istemeyen öğrencilerin düşündüğü gibi birisi olmadığını belirten Melih Bulu'nun, Metallica ve hard rock dinlediğini söylemesi de gündemde yer eden açıklamalardan biri oldu.